Barion Pixel A szeptemberben érkező horror a legelemibb reakciónkból kreál rémálmot – Coloré

A szeptemberben érkező horror a legelemibb reakciónkból kreál rémálmot

2022. 06. 29.

Mosolyogni jó, adni és kapni is. De mi van akkor, ha ez az összetett mimikai mozgás valamilyen végzetes, brutális és félelmetes horrornak az előjele?

A Smile (Mosolyogj!) című horror szeptember 29-én érkezik majd a magyar mozikba, de a trailer már elérhető, amit végignézve nem biztos, hogy őszinte lesz a mosolyunk…

horror
Forrás: YouTube

Ez az új horroralkotás ugyanis olyan eszközhöz nyúl a műfajon belül, amikhez eddig talán még senki, vagy nem sokan. A horrorfilmek kulcsmotívuma sok minden lehet: szörnyek, babák, bohócok, szellemek, tükrök, de hogy a mosoly váltana ki rettegést és halált, az eddig nem volt gyakori. A híres „gyilkosmosoly” kapcsán eddig talán Jokert tudtuk megemlíteni a Batmanből, azok közül is Jack Nicholson vigyorát, de a Smile című film ennél sokkal félelmetesebbet ígér.

A Smile történetében megismerhetünk egy terapeutát (Sosie Bacon), aki furcsa élményen megy keresztül egy páciense által. A beteg egy traumát él meg, azt állítva, hogy olyasmit lát, amit senki más, az a valami mosolyog rá, végül pedig megöli. A dolgok még vadabb fordulatot vesznek, amikor az orvos is látja megjelenni ezt a természetfeletti dolgot, majd szép lassan sorra halnak meg körülötte az emberek. De biztosra veheti, hogy ez csak az előjele saját, csúnya kimúlásának.

Ha hihetünk az előzetesnek, és a film maga is ennyire feszített, nyomasztó, zsigeri lesz, illetve tényleg lesz benne újdonság a horror rajongói számára, akkor az alkotás végre igazi felüdülést hozhat a régóta kliséket puffogtató műfajnak.

Ez is érdekelhet:

Emma Roberts horrorfilm

Emma Roberts nagyobb szünete után ismét visszatér, méghozzá egyből egy horrorral, amelynek első előzetese is kijött. Az Abandoned című horror a színésznő mellett John Gallagher Jr. és Michael Shannon kaptak még helyet. A sztori pedig minden lesz csak klisés nem. Egy fiatal pár újszülött gyermekükkel költöznek egy távoli parasztházba, amely sötét és tragikus történetet hordoz magában. Ha kíváncsi vagy a horrorral kapcsolatos további információkra, akkor olvasd el a cikkünket!