Barion Pixel Végre jön a Herkules élőszereplős változata, amelyet nem akárki fog rendezni – Coloré

Végre jön a Herkules élőszereplős változata, amelyet nem akárki fog rendezni

2022. 06. 18.

A Szépség és a Szörnyeteg és Az oroszlánkirály után most ismét egy nagy Disney kedvenc kerül megfilmesítésre, amely nem más, mint a Herkules.

A Herkules 1997-ben került bemutatásra, a Disney 35. filmjeként. Rendezői John Musker és Ron Clements voltak, akik az egyik legjobb alkotást hozták létre a stúdió neve alatt.

Archival Filmstills
Archival Filmstills

Ennek ellenére soha nem volt tervben, hogy ezt is filmvászonra viszik. Legalábbis ez idáig, ugyanis Guy Ritchie úgy döntött, hogy az élőszereplős Aladdin után most a Herkulest szeretné megfilmesíteni. Az eredeti, 1997-es film a görög legenda újragondolt verzióját mutatta be, amelyben a hősnek meg kell mentenie Olimposzt az alvilág istenétől, Hádésztől. Tate Donovan Herkulest, míg James Woods Hádészt szólaltatta meg.

Azt még nem tudni, hogy Ritchie megtartja-e az ismert zenei elemeket, az viszont biztos, hogy a tőle megszokott angol humor és akció jócskán megtalálható lesz benne. De, amire mindenki nagyon kíváncsi, hogy vajon kit fog választani Herkules szerepére. Egyesek szerint Jason Statham, Jason Momoa és Dwayne Johnson is esélyes lehet a szerepre.

Herkules
Forrás: Northfoto

A nemsokára debütáló új élőszereplős filmek között van a Rachel Zegler nevével fémjelzett Hófehérke, amelynek rendezője Marc Webb, míg a gonosz királynő szerepében Gal Gadot tűnik majd fel, illetve érkezik A kis hableány filmváltozata is, amelyben Javier Bardem, Melissa McCarthy és Halle Bailey lesznek a főszereplők.

Guy Ritchie Herkules filmje már most sok mindenkit érdekel, ugyanis a legtöbb szakmabeli szerint az egyik legnehezebb Disney filmet választotta a rendező.

Guy Ricthie nevéhez egyébként olyan filmek köthetőek, mint a Blöff, az Arthur király, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, és az U.N.C.L.E. embere. Ritchie legutóbb egy cím nélküli akcióthrillert forgatott Jake Gyllenhaallal a főszerepben, amelyet az STX eladott az MGM-nek és az Amazonnak.

Ez is érdekelhet:

Blonde

Igazi csemegének ígérkezik az Ana De Armas főszereplésével készült Blonde című film, amelyben Marilyn Monroe élete kerül ismét középpontba, csak most néhány fikciós elemmel spékelte meg Adrew Dominik rendező. A Blonde című önéletrajzi alkotás Joyce Carol Oates bestseller regényén alapul, amely NC-17-es besorolást kapott. Ha szeretnél többet tudni a filmről, akkor olvasd el a cikkünket!