Barion Pixel Aggódnak a rajongók: gyámügyet küldenének Kulcsár Edinára, Hunyadi Donatella új társat talált, Rácz-Gyuricza Dóra őszintén mesélt a magányáról – Lapszemle – Coloré

Aggódnak a rajongók: gyámügyet küldenének Kulcsár Edinára, Hunyadi Donatella új társat talált, Rácz-Gyuricza Dóra őszintén mesélt a magányáról – Lapszemle

2024. 01. 15.

Feljelentenék a rajongók Kulcsár Edinát

Gyermekveszélyeztetés és bántalmazás miatt akarják feljelenteni a rajongók Kulcsár Edinát, írja a Bors. A lap a Reddit-en talált kommentáradat nyomán írta meg, hogy többen is hangot adtak aggodalmuknak, mert szerintük az egykori szépségkirálynő rosszul bánik a kutyájával és nyolc hónapos kislányával, Amarával. Többen szóvá tették, hogy szerintük Edina és férje, G.w.M nem megfelelően szállítja és eteti a kis csöppséget és a kutyatartásuk miatti aggodalmukat is kifejezték.

„Megfogadtam, hogy többet nem foglalkozom ezzel, de egyszerűen annyira felb@sz már az, hogy a két kutya teljesen el van hanyagolva, rosszul van tartva, láthatóan a Jin lábaival vagy csípőjével gond van, a kicsi csontsovány és a szőre is gyanús (rüh?). Komolyan mondom, ez már bántalmazás! Amara mozgásfejlődése gátolva van, 8 hónaposan mézes ételt kap (botolizmus miatt 1 éve kor alatt tilos, ez komoly dolog). Az alvása nettó gyermekveszélyeztetés, fulladásveszélyes, a legtöbb bölcsőhalálnak ez az oka! Arról már nem is beszélve, hogy nincs időjárásnak megfelelően öltöztetve, nincs levágva a haja, amit ő még nem tud kiseperni a szeméből, emiatt szemsérülés lehet a vége. A hordozót sosem kötik be az autóban, csak úgy berakják az anyósülésre, mindenféle biztonsági intézkedés nélkül. Dohányzás a baba mellett. És még sorolhatnám. Ez már nem csak felháborító, rendesen féltem a kislányt.”

– írta az egyik kommentelő, de többen is hangot adtak nem tetszésüknek.

Mit mond a szakember?

„ Lehet lakossági jelzést tenni a családsegítő és a gyámhivatal felé is. Enélkül mi nem tudunk kimenni (nem is a mi dolgunk, hanem a családsegítőé) és az, hogy a kislánynak nincs levágva a haja, meg mézet adnak neki enni, sajnos törvényileg nem meríti ki a veszélyeztetés fogalmát, így mi nem tehetünk semmit, bármennyire is felháborító valóban.Akkor lehetne ebből gyámügy, ha esetleg a kocsiban hagyják 1-2 órára egyedül, vagy ténylegesen annyira elhanyagolják, hogy nem hízik, vagy esetleg lesz olyan betegsége, ami elhanyagolásból adódik.És a gyermekorvos/védőnő ezt jelzi. Nagyon könnyű hibáztatni a gyermekvédelmet, de nekünk is meg van kötve a kezünk, habár, Edináékból jelenleg kinézem, hogy fognak okot adni arra, hogy legalább a családsegítő kimenjen hozzájuk. De mondom, tessék jelzést tenni, és akkor vagy lesz vele valami, vagy nem…„

Rácz Jenő felesége a szülés utáni magányról vallott

Rácz-Gyuricza Dóra a követőinek számolt be róla, hogy bár boldogsága határtalan, mióta két évvel ezelőtt megszületett a kislánya, olykor mégis magányosnak érezte magát, főleg mikor a kicsi Kamilla még kisebb volt.

„Persze sokszor magányos az ember az elején, hiszen egy olyan emberkére vigyázunk egész nap, aki nem szól hozzánk, max úgy, hogy sír. Na meg ha az embernek aktív szociális élete volt, hirtelen nagy a váltás, amikor játékok és mesekönyvek lesznek csak körülötted. De szuper családom és barátaim vannak, akikkel a kezdetek óta heti szinten vagy találkoztunk, vagy videochateltünk, így miközben tettem-vettem a pöttöm Kamival ők is „részt vettek” a mindennapjainkban. Ez üzenném mindenkinek, akinek egy ismerőse frissen babázik, hogy NE tűnj el”

 – mondta el a rajongóknak Rácz Jenő felesége.

Hunyadi Donatella bővítette a családot

Hunyadi Donatella, a Dancing with the Stars negyedik évadának sztárja egy cavapoo kutyust fogadott örökbe. A lány a táncos műsor egyik táncpróbáján szeretett bele ebbe a kutyafajtába, ami a Cavalier spániel és az uszkár keveréke. Nem sokkal később elment ő is a kennelbe és hazahozott egy csöppséget, mesélte el a hot! magazinnak Donatella.