Barion Pixel Ez az oka, hogy J.K. Rowling nem vett részt a Harry Potter reunionban – Coloré

Ez az oka, hogy J.K. Rowling nem vett részt a Harry Potter reunionban

2021. 12. 31.

Már csak pár óra választ el minket a Harry Potter különkiadásának premierjétől, amelyben az egykori szereplők újra összegyűltek, hogy megünnepeljék az első film 20. évfordulóját.

Ennek apropóján mélyinterjúk, beszélgetések és soha nem látott felvételek kerülnek majd elő, amelyekkel választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyek bennünk maradhattak az elmúlt 20 évben, illetve megtudhatjuk, hol tartanak most a film szereplői.

J. K. Rowling
Forrás: Northfoto

Ám a nagy öröm mellett sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon a könyvek írónője, J.K. Rowling miért nem lesz látható a reunionban. Nos, az elmúlt években jó pár sértő és megbotránkoztató kijelentést tett a transznemű emberekkel kapcsolatban, amit az elfogadást hirdető szereplők és készítők nem tudtak figyelmen kívül hagyni. Ezzel Rowling szó szerint feketelistára került. Rajongók milliói pártoltak el tőle, ami az írónőt is arra késztette, hogy teljesen háttérbe vonuljon.

Bár eredetileg nem volt kitiltva a nem mindennapi epizódból, sőt, még meg is invitálták az írónőt, de végül nemet mondott. Egy bennfentes elárulta, hogy annyi negatív kommentet és véleményt kapott az elmúlt hónapokban, hogy úgy érzi nem lenne pozitív következménye a szereplésének.

Rowling ezt ugyan nem erősítette meg, de a hallgatása sokatmondó.

Forrás: justjared.com