Elolvadunk! Megérkezett a West Side Story első nagy előzetese

2021. 09. 16.

Egy kis jegelés és pandémia után végre megérkezik a híres West Side Story modernkori feldolgozása, ráadásul a rendezőlegenda, Steven Spielberg jegyzi a filmet.

Időről időre azt hisszük, hogy a musicalek eltűnnek a vászonról, hiszen minden kornak megvan a maga nagy durranása. Ott volt a Grease és a Hair, a kétezres években a High School Musical, majd berúgta az ajtót a La La Land (Kaliforniai álom), és amikor azt gondolnánk, nincs hova fejlődni, bejelentik, hogy olyan hatalmas alkotás éled újjá, mint a West Side Story.

West Side Story
Forrás: Youtube

A film Leonard Bernstein Broadway feldolgozását hozza el, a történet pedig változatlan: New York, 1957, szerelem, rivalizálás, és a klasszikus mese megelevenedése. A bemutatót a 2020-as év végére tervezték, de a járvány miatt eltolták egy évvel, így idén karácsonykor válthatunk rá jegyet a mozikban. A trailer már most megtekinthető, és Spielberg, mint rendező a garancia arra, hogy ez nem lesz akkora csalódás, mint a La La Land volt, ugyanis a műfajt meghagyták olyannak, amilyennek lennie kell.

Az előzetest megnézve olyan, mintha valóban visszarepülnénk az időben. Az alkotás nemcsak zeneileg, hanem képileg, történetileg és minden porcikájában visszaadja a műfaj élményét, amit már annyira hiányoltunk a mostanában készült, újszerű alkotásokból.

A film főszereplői Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba, Baby) és Rachel Zegler (Shazam) lesznek, akiknek nem lesz könnyű dolga, mivel annak idején Natalie Wood és Richard Beymer játszották Maria és Tony szerepét. Az ő alakításuk pedig azóta is legendás.

Forrás: hollywoodreporter.com