Barion Pixel Újabb mérföldkőhöz érkezett Elliot Page élete – Coloré

Újabb mérföldkőhöz érkezett Elliot Page élete

2022. 07. 04.

Elliot Page színész ismét lépett egyet afelé, hogy önmaga és a világ is férfiként definiálja őt.

Elliot Page Ellen Page-ként élt és alkotott sok éven át, majd a korábban leszbikus színész 2020-ban megkezdte a tranzícióját, nemi átalakulását. Napjainkban már férfiként éli az életét, és természetesen szerepeiben is férfi, illetve a “they” névmást használja. Mindezek mellett pedig már hazánkban is férfi szinkront kapott az Esernyő Akadémia új évadában.

Elliot Page
Forrás: Northfoto

Elliot Page nemrég posztolt arról, hogy egy újabb mérföldkő érkezett el számára, ugyanis elkészült útlevele, amelyben neve is, és fotója is végre önazonos. A 35 éves kanadai sztár a következőt írta az elkészült képhez: “Nem gondoltam, hogy valaha szeretni fogok egy útlevélfotót.”

Az emberek ritkán vannak kibékülve az igazolványfotókkal, de Elliot esetében ez a megjegyzés nyilván nem annak tudható be, hogy csinosnak gondolja magát rajta, hanem annak, hogy most már a külső nemi jellegeinek megfelelően nézhet ki a hatósági dokumentumban is.

Elliot Page
Forrás: Northfoto

Amikor Elliot 2020 év végén coming outolt, mint transznemű férfi, elvált feleségétől, Emma Portnertől, de a baráti kapcsolat nem szakadt meg köztük. A színész továbbá nyíltan felhívta a figyelmet arra, hogy a politikai szereplők miatt milyen sok agresszió és bántalmazás éri a queer közösséget, legfőképp a transznemű embereket.

“Azoknak a politikai vezetőknek, akik azon ügyködnek, hogy kriminalizálják a transzneműséget, megtagadják tőlünk a puszta létezés jogát is, vér tapad a kezükhöz. Ti, akik uszítotok, olyan erejű primitív dühöt szabadítotok el, ami miatt a transznemű közösség felnőtt tagjainak 40%-a kísérelt már meg öngyilkosságot. Én egy vagyok közülük, és nem fogtok elhallgattatni a fenyegetéseitekkel!”

Ez is érdekelhet:

Elliot Page híres karakterének változása

Három éve, azaz 2019-ben debütált a Netflix csatornáján az Esernyő Akadémia című nagy sikerű széria, amely idén végre újabb évaddal örvendezteti meg a rajongókat. A sorozat készítői nagyon jó kapcsolatot ápolnak a színésszel, ezért úgy döntöttek, hogy ideje a produkcióval is ajtót nyitni Elliot Page személyiségének. Ez azt jelenti, hogy karaktere, Ványa a 3. évadban már Viktor Hargeevesként fog visszatérni. Ha szeretnél többet tudni Elliot karakteréről, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: dailymail.com