Díszpolgár lett Terence Hill

2021. 09. 06.

A kék szemeiről és szőke fürtjeiről ismert színészt az olaszországi Pomponescóban tüntették ki a címmel.

Ugyan Terence Hill jelenleg a Don Matteo című sorozaton dolgozik az umbriai Spoletóban, Pomponescóhoz is több szál fűzi: 1983-ban ezen a településen forgatta egyik klasszikus filmjét, a Don Camillót. Elmondása szerint annyira megtetszett neki a hely, hogy a forgatásokat követően egy egész évig itt élt. Most, csaknem negyven év elteltével ugyanakkora szeretettel fogadták a helyiek a színészt, mint annak idején, éppen ezért nem tartja kizártnak, hogy újabb filmet forgasson a faluban.

Terencehill Fb
Forrás: Facebook – Terence Hill

Az átadón a régi történetek felelevenítése mellett ajándékátadásra is sor került, melyet egy helyi kisfiú tett emlékezetessé: saját rajzát nyújtotta át a színésznek, melyen az immáron 13. évadánál járó Don Matteóként látható.

Az egykori Don Camillót nem engedték el csupán egy díszpolgári címmel: a luadèl nevű helyi étel nagykövete is lett. A hagyományos péksütemény rendkívül népszerű a régióban, így a színész örömmel fogadta a kitüntetést.

Terence Hillnek nem ez az első díszpolgári címe: 1995 óta a németországi kisváros, Lommatzsch már kitüntette őt. A megemlékezés oka az volt, hogy Terence Hill a negyvenes évek elején – akkoriban még Mario Girottiként – ebben a városban élt nagyszüleinél, és itt vészelték át a drezdai bombázást is. A német falu egy helyi strandot is elnevezett egykori lakója tiszteletére, így a helyiek és a turisták bármikor élvezhetik a medencék hűsét a Terence Hill Freibadban.

Nyitókép forrása: Northfoto