Barion Pixel Cliff Richard nem pihen – 65. jubileumát ünnepli, nem is akárhogyan! – Coloré

Cliff Richard nem pihen – 65. jubileumát ünnepli, nem is akárhogyan!

2023. 08. 29.

Sir Cliff Richard bár hamarosan 83 éves lesz, nem vesz vissza a tempóból: újabb albumot jelentet meg annak örömére, hogy már 65 éve van a zeneiparban.

Cliff Richard neve sokatmondó, ugyanis olyan slágerek köthetőek a nevéhez többek között, mint a Mistletoe and Wine, a Some People vagy a Summer Holiday. Önállóan, és a Shadows nevű együttesével is nagy sikereket ért el, s 1958-as Move It című dalával be is írta magát a brit zenetörténelembe.

Ekkor csupán 18 éves volt, s az azóta eltelt 65 évben mit sem veszített hírnevéből a szigetországban, és most különleges albummal ünnepli e jeles évfordulót.

Cliff Richard meglepetése a rajongóknak

Az énekes új albummal kedveskedik a kitartó rajongóinak, melyen rendkívül különleges szerzemények szerepelnek. Ilyen például a Suddenly című dal is, amit még Olivia Newton-Johnnal énekelt. A közel hét évtizednyi slágert tartalmazó korongon az összes nagy sláger hallható lesz. Mint az énekes elmondta:

65, a szakmában töltött év után érzelmes utazás visszahallgatni a régi hangomat, és hallani, hogy milyen fiatal voltam, és hogyan változott a stílusom az évek során.

Hozzátette, hogy mindegyik dal kedves számára, melyek a zenekari feldolgozásokkal új lendületet kaptak, felfrissültek. A legérzelmesebb dalnak azt tartja, amit a Grease sztárjával, Olivia Newton-Johnnal énekelt, akit nemcsak a barátjának, hanem a lelki társának is tartott.

Cliff Richard a lelki társának tekintette Olivia Newton-Johnt / Kép forrása: Simon Seed / Getty Images
Cliff Richard a lelki társának tekintette Olivia Newton-Johnt / Kép forrása: Simon Seed / Getty Images

A lemezre kerülő verziót még az énekes 75. születésnapjára énekelték fel 2015-ben. Kolléganője hangját ,,kristályos finomságként” jellemezte, s örül neki, hogy az előadás felvétele lemezre kerül. Az albumon sok meglepetés mellett szerepel az Everything I Do (I Do It For You) című dal is, természetesen az énekes előadásában.

Az Egyesült Királyságban november 3-án kerül a boltok polcaira a lemez, de digitálisan is elérhető lesz, ráadásul a későbbiekben bakelit formájában is a kezünkbe vehetjük!

Forrás: Evening Standard.

Nyitókép forrása: Getty Images