Barion Pixel Erre számíthat Chris Noth egy évvel a szexuális zaklatás vádjai után – Coloré

Erre számíthat Chris Noth egy évvel a szexuális zaklatás vádjai után

2023. 01. 07.

Chris Noth-ot 2021 decemberében öt nő szexuális zaklatással vádolta meg, de ő tagadta a vádakat, mondván, hogy együttléteik konszenzusosak voltak.

Chris Noth-ot ritka kiruccanáson kapták lencsevégre New Yorkban, több mint egy évvel azután, hogy több nő szexuális zaklatással vádolta meg a Szex és New York sztárját.

A 68 éves színészt – aki tavaly nyáron azt mondta, hogy a házassága sértetlen volt – sétálni látták egy hosszú ujjú, zöld polár cipzáras pulóvert viselve, fekete nadrággal és fekete-zöld tornacipővel. A wisconsini születésű színésznek feleségével, Tara Wilsonnal két fia van, Orion (14) és Keats (2).

Chris Noth
Forrás: Northfoto

A Mr. Big szerepével híressé vált Chris Noth 2021 decemberében lett vádlott. Először két nő vádolta meg szexuális zaklatással, amit állításuk szerint 2004-ben és 2015-ben követett el a sztár. Három másik nő ezután jelentkezett szintén szexuális zaklatás vádjával. Chris Noth nyilatkozatot adott ki, amelyben tagadott minden jogsértést, mondván:

Azok a vádak, amik évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt történtek állítólag, kategorikusan hamisak. Ez az a határ, amelyet nem léptem át és nem tennék meg soha. A találkozások konszenzusosak voltak.

– mondta akkor a színész.

Hiába az ártatlanság vélelme, Noth-ot azonnal retorziók érték, elbocsátották a CBS The Equalizer című krimijében játszott szerepéből, kirakták a Szex és New York folytatásából és egy reklámfilmet is visszavontak. Ha ez nem volna elég, Sarah Jessica Parker és korábbi partnernői is elhatárolódtak tőle nyílt levelükben.

A többszörös vádakkal kapcsolatban végül nem indult büntetőjogi vádemelés vagy polgári jogi eljárás, a hatóságok nem vették fel vele a kapcsolatot a vádak nyilvánosságra kerülése óta. Nem tudni, az érintett nők, miért nem léptek tovább, de ennek ellenére Chris Noth-ra rossz idők járnak. Kerüli a nyilvánosságot és karrierje is derékba tört, de felesége és barátai kitartanak mellette.

Chris Noth
Forrás: Northfoto

A hatósági forrás szerint a New York-i Felnőtt Túlélők Törvényének (Adult Survivors Act) értelmében egyes vádlók dönthetnek még úgy, hogy a jövőben pert indítanak a színész ellen, ám a nyilvános vádaskodásnak még nem egyenes következménye a büntető eljárás, ha az állítólagos sértettek nem lépnek.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto