Barion Pixel Bruce Willis állapota nem javul – Egyre kevesebbet beszél a Die Hard-filmek sztárja – Coloré

Bruce Willis állapota nem javul – Egyre kevesebbet beszél a Die Hard-filmek sztárja

2023. 10. 13.

Bruce Willis kezdi elveszíteni a beszédképességét, de barátja szerint ő még mindig Bruce Willis.

Bruce Willis-ről tavaly hozták nyilvánosságra, hogy frontotemporális demenciában szenved. Állapotáról egy-egy barát vagy családtag gyakran ad tájékoztatást, így mi is betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen az élet egy ilyen állapotban élő emberrel. Erről a felesége, Emma Heming is szokott nyilatkozni. Mint legutóbb megosztotta, gyakran érzi magát bűnösnek, miközben a férjét ápolja, hiszen úgy érzi, néha szüksége van kikapcsolódásra ahhoz, hogy mindent megadjon neki. Neki sem könnyű ez az időszak, mert rendkívül nehéz számára, hogy végignézi, ahogy a szerelme fokozatosan elvész. A színész idősebb lányai, és előző felesége, Demi Moore is Emma segítségére vannak, és próbálnak minél több időt a színész mellett tölteni.

Így van most Bruce Willis

Egy barátja, Glenn Gordon Caron, filmrendező nemrégiben meglátogatta a színészt, aki arról számolt be, hogy Willis verbálisan nem a régi. Mint mondta, az összes nyelvi készsége már nem áll rendelkezésre. Az egykori John McLane sokat hallgat, ám barátja úgy jellemezte találkozásukat, hogy ennek ellenére nem veszített Bruce Willis-ességéből. Az életöröme mindenesetre kezd elveszni a színésznek, és ha valaki, neki volt, hiszen imádta az életet, és a reggeli ébredéskor már jókedvű volt.

A beszéd nehézségével jár a csend is, és ahogy a filmrendező elmondta, olyan, mintha barátja egy szitán keresztül látná az életet. Ennek ellenére Willis megismerte őt, így ezzel láthatóan még nincsenek gondjai.

Bruce Willis felesége nemrégiben azt nyilatkozta, hogy úgy gondolja, férje tisztában van azzal, hogy mi történik vele. Emma nemcsak Bruce betegeségeként éli meg a demenciát, hanem családi betegségként is, hiszen mint mondja, az egész család életére hatással van férje állapota.

Emma Heming mindent megtesz Bruce Willis-ért, és ebben a család is segítségére van / Kép forrása: Getty Images
Emma Heming mindent megtesz Bruce Willis-ért, és ebben a család is segítségére van / Kép forrása: Dia Dipasupil / Staff / WireImage / Getty Images

A frontotemporális demencia az agy homlok-és halántéklebenyét érinti, és az ezen a területen lévő részek sorvadását idézi elő. Ahogy zsugorodik a terület, beszédproblémák léphetnek fel, de akár személyiségváltozás is létrejöhet. Idővel a motoros képességek is elvesznek, de járási és nyelvi nehézségeket, valamint izomgörcsöket is okoz. Ez a rész felel azért is, ahogyan önmagunkat látjuk, így akik ebben szenvednek sokszor másként tekintenek magukra, ekképp nem értik, hogy megváltoztak, ám ez nem mindenkinél mutatható ki.

Ez a demenciatípus a 40 és 65 év közöttieket érinti leginkább. Bruce Willis felesége a nehézségek ellenére azt mondja, hogy a diagnózissal való megbékélés egyszerre áldás és átok, hiszen amellett, hogy rémes végignézni, ami szerelmével történik, a szeretet egészen más formáját élik meg, mint ahogy gondolta.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/sztarok/bruce-willis-allapota-nem-javul-2/