Barion Pixel Billie Eilish visszavágott a külsőjét kritizálóknak: „Hadd létezzenek már a nők!” – Coloré

Billie Eilish visszavágott a külsőjét kritizálóknak: „Hadd létezzenek már a nők!”

2023. 05. 30.

Billie Eilish szembeszállt azokkal az internetes trollokkal, akiknek nyilvánvaló problémát okoz, hogy a mindössze 21 éves énekesnő stílusa óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során. Posztjait Eilish a „nőgyűlölő zakkantaknak” címezte, s sztorijaiban szárnyai alá vette a sokszínű nőket.

„Fun fact! Tudtad, hogy a nők sokoldalúak? Döbbenetes, ugye?” – fakadt ki legutóbbi Instagram sztorijában a Grammy-díjas énekesnő, Billie Eilish, akit már korántsem fiús külsője miatt kárhoztatnak a rajongók: az utóbbi időben azért éri kritika, mert nőies ruhadarabokkal hangsúlyozza idomait, ezért sokan úgy vélik, kiárusítja magát az öltözködésével. 

Billie Eilish és az evolúció

Mindössze nyolc éve annak, hogy az immár hétszeres Grammy-díjas énekesnő, Billie Eilish megjelent a köztudatban: nevét 2015-ös debütálása óta jegyzik a zeneiparban. Mivel a hangja egyedivé teszi őt a zenei palettán, nem a performanszai miatt kezdik ki az internetes trollok, sokkal inkább a külsője miatt „találják meg” a rosszindulatú kommentelők. Míg eleinte az szúrta sokak szemét, hogy az énekesnő oversized jellegűfiús ruhákban lépett a színpadra, mostanra az a legnagyobb problémájuk, hogy Eilish elkezdett nőies ruhákban pózolni a vörös szőnyegen.

Eilish átalakulása ugyanakkora egy tudatos imidzsváltás része (lehet), hiszen feminin oldalát először a Vogue címlapján mutatta meg a 2021 júniusi számban, amelynek címlapján Marilyn Monroe-jellegű összeállításban, csipkefűzőben pózolt. Az imázsváltás miatt Eilish egyébként százezer követőt veszített anno, amelyet később úgy értékelt, miszerint „úgy fest, sokan félnek a nagy mellektől.” Hasonló helyzet állt elő a 2021-es MET-gálán, amelyen az énekesnő egy korall-rózsaszín Oscar de la Renta haute couture ruhában (lásd képünkön lejjebb) jelent meg, amely kiemelte vékony derekát és formás melleit: követői ezalkalommal is nehezen tudták feldolgozni, hogy nőies jellegű ruhában mutatkozik. 

Billie Eilish, 2021 MET-gála, troll
Billie Eilish-t évek óta támadják a kommentelők az imázsváltása miatt. Kép forrása: Kevin Mazur/MG21/Getty Images

A mindössze 21 éves énekesnő egy Instagram sztoriban fakadt ki a hétvégén, amelyben bírálta a gyalázkodó kommentelőket: „Karrierem első 5 évét azzal töltöttem, hogy ti bolondok szinte MEGSEMMISÍTETTETEK, amiért fiús voltam és úgy öltöztem, ahogy. Folyamatosan azt mondtátok nekem, hogy dögösebb lennék, ha nőként öltöznék és viselkednék,” – szemlézte kifakadását a CNN.

„Most, amikor kényelmesen érzem magam olyan ruhákban, amelyek nőiesek vagy jobban illeszkednek rám, »megváltoztam és kiárusítottam magam«. Srácok, igazi idióták vagytok” – írta posztjában a Grammy-díjas énekesnő. 

Eilish nem állt meg ezen a ponton, kifakadását további képekkel egészítette ki, amelyekkel azt igyekezett bizonyítani, mennyire sokoldalúak a nők. Cinikus hangvételű írásaiban kitért arra, hogy szerinte a feminin jelleg nem egyenlő a gyengeséggel, s óva intette a rajongókat attól, hogy azért gyalázzák, mert időről időre változtat a stílusán. Cifra káromkodásokkal teletűzdelt sztorijait a következő mondattal zárta: „Hadd létezzenek már a nők!”

Nem ez az első eset, hogy Eilish kifakadt az internetes trollokkal kapcsolatban: márciusban Conan O’Brien Needs a Friend című podcastjában vallott arról, hogyan változott meg a közösségi médiához való hozzáállása az évek során, s hogyan törölt le különböző alkalmazásokat a telefonjáról a mentális egészsége érdekében. A beszélgetés során azt is kifejtette, megdöbbentőnek tartja, mennyire naivvá teszi az embereket az internet. „Bármit elhiszek, amit az interneten elolvasok. Én! Pedig pontosan tudom, mekkora hülyeség ez, hiszen a saját bőrömön tapasztalom, ez mennyire nem így van, sőt, szinte semmi nem igaz.” 

Források: CNN.comPeople.com
Borítókép forrása: Gilbert Carrasquillo/Getty Images