Barion Pixel Az ördög Pradát visel: 7 szórakoztató tény a kultikus filmről – Coloré

Az ördög Pradát visel: 7 szórakoztató tény a kultikus filmről

2023. 10. 25.

A 2006-os Az ördög Pradát visel című film divatimádók generációit nyűgözte le, de a zseniális szereplőgárdának köszönhetően David Frankel vígjátéka még az iparági profikat is elbűvölte.

Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt és Stanley Tucci olyan ikonikus filmet hoztak össze 2006-ban, amelyért a mai napig rengetegen rajonganak és megunhatatlanul megnézik legalább évente egyszer. A Golden Globe díjat is nyert Az ördög Pradát visel alkotásról a Vogue elárult jó pár kulisszatitkot, amit minden fannak tudnia illik.

Az ördög Pradát visel
Forrás: InterCom

Bár számos divatmárka nem mert feltűnni az amerikai Vogue szatírájában, hogy elkerülje Anna Wintour nemtetszését, mások bíztak Patricia Field jelmeztervezőben, akinek ruhái a Szex és New York illetve az Emily Párizsban sorozatokban is helyet kapnak. A márkás darabok (Chanel, Calvin Klein, Marc Jacobs), melyeket a szereplők viseltek, összesen 1 millió dollárt tettek ki.

A színészek voltak a jó forgatókönyv mellett a siker zálogai. A vonakodó Streep-et 4 millió dolláros gázsi győzte meg. A Hathaway által megformált Andrea Sachs szerepére pedig először Rachel McAdams-et gondolták.

Az ördög Pradát visel
Forrás: InterCom

A 41 millió dolláros költségvetéssel a Fox túl drágának ítélte a párizsi jelenetek valós helyszínen való forgatását, és csak a stáb egy része mehetett a francia fővárosba. Akárcsak karaktere, Meryl Streep sem utazott költségvetési okokból.

Anna Wintour Pradába öltözve vett részt a film premierjén és cseppet sem haragudott azért, mert ő volt az egyik minta Miranda rideg karakteréhez.

Bármi, ami szórakoztatóvá, elbűvölővé és érdekessé teszi a divatot, csodálatos az iparágunk számára. Szóval 100 százalékosan támogatom.

Az ördög Pradát visel legikonikusabb jelenetei közé tartozik Miranda Priestly felejthetetlen monológja is Andrea szintetikus cerulean kék pulóveréről. Bármennyire is meggyőző az egész, valójában ezt csak az írók találták ki.

Forrás: Vogue
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/az-ordog-pradat-visel/