Barion Pixel A palota továbbra is cáfolja III. Károly halálhírét, a király azonban még mindig sehol – Mit titkol az udvar? – Coloré

A palota továbbra is cáfolja III. Károly halálhírét, a király azonban még mindig sehol – Mit titkol az udvar?

2024. 03. 24.

A palota cáfolja III. Károly halálhírét, ám ez nem elég ahhoz, hogy megnyugtassa az embereket.

Brit tisztviselők állítják, hogy III. Károly király halálhíre kacsa, és csupán az orosz, illetve ukrán források voltak tévesek. Mindennek ellenére az régóta nem mutatkozott. Legutoljára a Nemzetközösség fennállásának hetvenötödik évfordulóján szólalt meg egy videóüzenetben.

III. Károly halálhíre – Megalapozott?

A brit uralkodó rákbetegségéről februárban érkeztek a hírek, és ugyan azt nem árulták el, hogy pontosan mivel diagnosztizálták, az tudható, hogy nem prosztataproblémája van. Azóta semmi nem derült ki az állapotáról, csupán annyi, hogy a kezelését rögtön megkezdték. Mint a legutóbbi videón látható, arca valamelyest beesett volt, és a hazalátogató Harry-vel sem tudott sok időt tölteni, mert legyengítik a kezelések.

Vélhetően kemoterápiát kap, ami igencsak megnehezíti a mindennapokat, így könnyen lehet, hogy ez az oka annak, hogy nem mutatkozik.

Katalin esetében is hasonló kérdések merülnek fel, ugyanis róla is csak annyi tudható, hogy januárban egy hasi műtéten esett át.

Károly király halálhíre állítólag kacsa - A betegsége bejelentése előtti napon semmi jelét nem adta annak, hogy aggódni kellene érte / Kép forrása: Max Mumby/Indigo / Getty Images
Károly király a betegsége bejelentése előtti napon semmi jelét nem adta annak, hogy aggódni kellene érte / Kép forrása: Max Mumby/Indigo / Getty Images

Mint a magyar monarchiaszakértő is megállapította, nem feltétlenül jó irány az emberek bizonytalanságban tartása, hiszen éppen emiatt számos teória látott napvilágot a királyi család tagjairól. Olyan hírek terjednek, miszerint Vilmos megcsalja Katalint, és hogy a hercegné mesterséges kómában van épp. Erre ráerősített az a március 10-i, anyák napi kép, amin Katalin és három gyermeke látható, ám a kép szerkesztett volt, így felmerül a kérdés, hogy magát Katalint is odaszerkesztették-e. Ez alapján az is megkérdőjelezhető, hogy a március 13-án, a Buckingham Palota oldalára feltöltött kép Károly királyról vajon valódi-e.

Forrás: Business Standard.

Nyitókép forrása: Getty Images