A fél világ favoritjai: a brit királyi család és az esküvők titkos világa

2020. 11. 23.

A Hello! megfigyelése alapján a nagy nap titkairól hullott le a lepel.

A királyi esküvőket elképesztő médiafigyelem övezi, gyakorlatilag nincs olyan pillanata, ami ne kamerák kereszttüzében történne. Ennek ellenére a vőlegények és a menyasszonyok az évtizedek alatt tökélyre fejlesztették magén szférájuk megóvását így néhány apróság kimaradhatott a közvetítésekből, egészen idáig.

A hírektől és titkoktól kezdve, – amelyek soha nem kerültek a címlapokra – a titokban tartott szimbólumokig, – amelyeket a párok rejtve tartottak a nyilvánosság elől – az egyik brit magazin összegyűjtötte ezeket, és a nyilvánosság elé tárta. Mi az, amit a legnagyobb királyi lakodalmakat övező titkokról tudni kell?

SZ5 eskuvo

A legnagyobb port kavaró frigy: Harry és Meghan esküvői titkai

 1. Meghan Markle és Harry herceg esküvői autóján az „190518” rendszám díszelgett, ami a nagy nap dátumára vonatkozott, azaz 2018. május 19-re.
 2. Meghan és Harry püspöke olyannyira posztmodern volt, hogy egy iPad-ről olvasta a felolvasnivalót.
 3. Meghan diadémjában egy kivehető bross volt, amely tíz gyémántból állt.
 4. Meghan és Harry esküvői programja nem volt naprakész. Így nem lehetett pontosan tudni, hogy a brit lakosság hol találkozhat a párral a nagy nap során.
 5. Sussex hercege és hercegnője szándékosan használta fogadalma során a férj és a feleség kifejezést, szemben a férfi és a feleség megnevezéssel.

Beatrice hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi titka

 1. A hercegnő különös esküvői témát választott: a „secret garden” téma köré épült az egész ceremónia.

Prince William and Kate Middleton, közkedvelt brit példaképek

 1. Károly herceg segített fia, Vilmos herceg és Kate Middleton esküvői zenéjének összehangolásában.
 2. Vilmos és Harry herceg egyenruhája izzadságálló anyagból készült a pár nagy napjára.
 3. Kate fülbevalóját tölgylevelek díszítették, amelyek azokat a Berkshire-i tölgyfákat jelképezték, amik a Middleton család birtokán találhatók.
 4. Kate menyasszonyi csokrában a „Sweet William” nevű virág is fellelhető volt.
 5. Az óvatos becslések szerint Kate és Vilmos esküvőjének virágokra szánt költségvetése körülbelül 800 000 fontba került.
 6. A fiatalabb koszorúslányok az esküvő napján az ara édesanyja ihlette fejdíszt viseltek, hasonlót, mint amit Carole Middleton viselt saját esküvőjén 1981-ben.
 7. A nászút desztinációja a Seychelle-szigeteki magánvilla volt, ezt azonban az ara egészen az indulás pillanatáig nem tudta, mert meglepetés volt.

Az imádott Diana hercegnő és Károly herceg esküvői titkai

 1. Diana hercegnő ruháját 15-szer kellett bevarrni, miután a dereka több centiméterrel vékonyodott a nagy naphoz közeledve.
 2. Diana hercegnő cipőjének talpára C és D volt festve, ami Charles és Diana kezdőbetűit jelentette.
 3. A feltételezések szerint Károly herceg és Diana esküvői költsége közel 37 millió fontba került.
 4. Diana ruhatervezői, az Emmanuels készítettek egy másolatot és egy tartalék ruhát a nagy napra, arra az esetre, ha a ruha megsérülne.

A királyi esküvők világa számtalan titkot rejthet még, amelyek valószínűleg sosem kerülnek nyilvánosságra, ám a fenti érdekességek, azért képet adhatnak arról, hogy milyen féltve őrzött dologra nem derülhetett még fény.

Forrás: Pixabay.com