Barion Pixel Őket nézik a legtöbben – Íme a top 5 magyar influenszer YouTube-on – Coloré

Őket nézik a legtöbben – Íme a top 5 magyar influenszer YouTube-on

2022. 11. 14.

Az influenszer szakma egyre népszerűbb hazánkban is, ebben a cikkünkben azokat a magyar YouTubereket szedtük össze, akik a legtöbb követővel rendelkeznek jelenleg.

Az influenszer egyre népszerűbb szakma Magyarországon és a világ körül is. Azokat a tartalomgyártókat értjük a kifejezés alatt, akik olyan mértékű népszerűséget szereztek a közösségi médiában, hogy befolyásolni tudják a követőiket. A magyar influenszerek között a YouTube, az Instagram és a TikTok a legfelkapottabb platformok, most azt néztük meg, hogy a feliratkozókat tekintve kik vezetik a listát a a legnépszerűbb videómegosztón.

VamosART

Vámos Sándor magyar multimédia-művész 2,11 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube csatornáján, videóiban élethű rajzokat, optikai illúziókat, portrékat és rajzfilmfigurákat készít.

Ha elképzelünk egy átlagos véleményvezért, nem éppen egy rajzokat készítő művészre gondolunk, pedig úgy tűnik, rengetegen kíváncsiak a munkáira, ugyanis itthon még mindig ő vezet a magyar influenszerek között, pedig hat hónapja nem töltött fel egyetlen videót sem.

Tartalmaiból egyébként nagyon sokat tanulhat az, aki a rajztudását akarja fejleszteni. A hazai YouTuberek közül ő kapta meg először az egymillió követő után járó aranyplakettet.

magyar influenszer
Forrás: Shutterstock

PamKutya

A csatorna egy Pam nevű beszélő kutyával indult, később eltolódott a hangsúly Bélára és Pistára, valódi nevükön Osbáth Norbertre és a testvérére, Osbáth Márkra. Ők ketten zenés paródiavideóikkal szereztek hírnevet, de vannak utazós vlogjaik, az utóbbi időben pedig leginkább ismeretterjesztő tartalmakat gyártanak.

A PamKutya csatorna 1,35 millió feliratkozóval rendelkezik, ami nagyon szép szám a magyar lakosságot tekintve. Videókat egyébként nem túl rendszeresen töltenek fel, van, hogy havonta többet is, máskor viszont hosszú ideig csendben maradnak.

Videómánia

Dancsó Péter nemcsak a YouTube nézőinek lehet ismerős, hanem akár a tévénézőknek is, mivel mint zsűritag szerepelt az Álarcos énekesben 2020-ban. Dancsó amatőr filmkritikákkal lett népszerű közel tíz éve, azóta pedig nagyjából mindenről elmondja a véleményét, sokszor parodisztikusan. 1,18 millió feliratkozóval büszkélkedhet.

Peter Bence

Újabb művész a legnépszerűbb magyar influenszerek között: ő Péter Bence zongoraművész, zeneszerző és zenei producer. Csatornájára elsősorban zongoradarabokat tölt fel, több ismert klasszikust is előadott már a videómegosztón, de filmekből is szívesen csemegézik, például a Harry Potterből vagy a Karib-tenger kalózaiból. Jelenleg 1,11 millió feliratkozót tudhat a magáénak.

Radics Peti

Radics Peti paródiavideók készítésével lett ismert, rendszeresen alászinkronizál híres alkotásokat, és népszerű a Facebook idióták névre hallgató sorozata is, mely a közösségi platform legmélyebb bugyraiba kalauzolja el a nézőt. A véleményét leginkább szarkasztikusan adja a követői tudtára, de úgy tűnik, hogy az emberek vevők a stílusára, mivel 914 ezer feliratkozóval rendelkezik. Sokáig egy kendővel fedte el az arcát, hogy így tartsa titokban a személyazonosságát, azonban egy ideje már száműzte ezt a kiegészítőt.

Milyen magyar influenszerek vannak még?

A lista természetesen még folytatódik, egyre több a magyar YouTuber, bár a tartalmaik minősége ingadozó. A TOP10-es listába még a következő nevek férnek bele:

KerekMese – 882 000 feliratkozó

TheVR – 807 000 követő

Cresser – 795 000 feliratkozó

Immer Appetitlich – 764 000 feliratkozó

Barni. – 752 000 feliratkozó

magyar influenszer
Forrás: Shutterstock

Borítókép forrása: Shutterstock
Forrás: Influenszer toplista, Star Network