Barion Pixel Hogyan kérj fizetésemelést nőként? – Coloré

Hogyan kérj fizetésemelést nőként?

2020. 11. 24.

Vicki Salemi, a monster.com karrierszakértője vállalati fejvadász tapasztalatai szerint azt mondja, hogy „tízből kilencszer a nők nem ülnek le tárgyalni egy állás kapcsán, míg tízből kilenc férfi mindig.” Bár minden nőnek más lehet a hozzáállása, Salemi szerint a nők különféle okokból nem kérnek emelést. „A gondolkodásmód általában az, hogy „egyáltalán szerencsés vagyok, hogy van munkám.” Vagy: „Nem akarok olyan kapzsinak tűnni.” Vagy: „Amúgy nem hiszem, hogy van erre pénzük, akkor miért bajlódnék?” A másik ok az, hogy kényelmetlenül érzik magukat a pénztől, így a felfogás az, hogy inkább kerülik a konfrontatív, határozott beszélgetéseket” – magyarázza. Bár számtalan oka létezik, a lényeg: „Sajnos a nők ritkábban kérnek emelést. Feltétlenül meg kell változtatnunk ezt a mentalitást.”

  1. hiba: Nem teremted meg az alapokat

Számtalanszor késő estig túlóráztál, miközben nagy projekten kellett dolgoznod. Vagy belementél és dupla munkát vállaltál, miután egy munkatársadnak váratlan családi vészhelyzete volt. De a dokumentáció és a meggyőző válasz nélkül a főnöködnek sosincs oka arra, hogy több nullát adjon a számládra. Fontold meg ugyanúgy a megbeszélést, ahogyan az egyetemen megírtál egy szakdolgozatot, és az utolsó bekezdésig bizonyítottad érvelésedet. „Nem mondhatod csak azt: azt hiszem, nekem többet kellene keresnem „- tanácsolja Salemi. Meg kell mutatnod, miért – kezdd el gyűjteni az információkat, mielőtt találkoznál a főnököddel.” Ez azt jelenti, hogy elismeréseket kell bekérni a kollégáktól, ügyfelektől és / vagy szállítóktól. Számok megjelenítése: ha sikerült szépen egyengetni a költségvetést, mennyit mentettél meg a cégnek ebben az évben? Korszerűsítetted a folyamatot, amely értékes időt és pénzt takarított meg a vállalatának? „Vázolj fel mindent, és készítsd elő a beszélgetési pontokat meggyőző érveléssel” – javasolja Salemi.

kr81

  1. hiba: Túlgondolod

Ha szorongásod a lehető legrosszabbat hozza ki belőled és elnyomja a bátorságod, vedd figyelembe a kemény igazságot: A férfiak szemrebbenés nélkül kérnek emelést, és a nőknek is így kell. „Néha a nők túlgondolják, hogy: „Ó, azt hiszik, hogy talán kapzsi vagyok?” Vagy: „Lehet, hogy nem kedvelem őket”, vagy bármi is az oka. Nem, nem tűnik rossz lépésnek, ha emelést kérsz. Mi a rossz akkor? Az, hogy továbbra is egy olyan munkáltatónál dolgozol, amely nem értékeli a munkádat.” – mondja.

  1. hiba: Elnézést kérsz

Előfordult már, hogy azt mondod, hogy „bocs” egy olyan személynek, aki éppen neked ütközött? Vagy amikor valamiért túlságosan izgatott vagy, azonnal úgy érzed, hogy kérkedő vagy, esetleg túl büszke? Ezek olyan tulajdonságok, amelyeket a nők (és a férfiak is) néha túlzásba visznek, amikor emelést kérnek – mondja Marc Cenedella, a Ladders alapítója és vezérigazgatója. „Ne kérj bocsánatot és ne magyarázd el, hogy megérted, ha nem tudnak több pénzt adni, vagy azt mondják, hogy rosszul érzik magukat. Ez egy üzleti tranzakció: te adsz valami fajta értéket, és ők fizetnek érte. Nem szabad ingyen dolgozni, és a munkáltató sem számíthat erre. Kérdezz magabiztosan – mondja.

  1. hiba: Más nőkkel nem jössz ki

Lehet, hogy kényelmetlenül érzed magad, mikor a többiekkel fizetésről és takarékpénztárrol beszélgettek – főleg, hogy anyukád valószínűleg azt mondta, hogy a barátok és a pénzügyek nem keveredhetnek egymással -, de az előrelépés egyik legjobb módja megismeri az egész játékteret. Anélkül, hogy tudnád, honnan kellene indulnod, alá fogod becsülni, hogy mit is érsz valójában. Salemi szerint az, ha megbízol egy, a te szakterületeden dolgozó megbízható mentorban, az segít abban, hogy szilárd betekintést nyerj arról, hogy kikkel állsz szemben, és ami még fontosabb, hogyan nyerj a végén, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy abbahagyod ezt a kört, és új helyre mész. Ellenőrizd a különböző webhelyeket, hogy meghatározd az értékedet a piacon, majd találj ki egy számot, amelyet kérhetsz.

Képek forrása: pixabay.com

0 /eletmod/karrier/hogyan-kerj-fizetesemelest-nokent/