Barion Pixel Három inspiráló nő az Instagramról – Coloré

Három inspiráló nő az Instagramról

2022. 11. 26.

A közösségi média tengerében nehéz megtalálni azokat a személyeket, akik igazán inspiráló hatással vannak ránk. Mutatunk három inspiráló nőt, akikben tuti, hogy nem fogsz csalódni.

Arra törekszünk, hogy inspiráló emberekkel vegyük körbe magunkat, olyan személyeket kövessünk a közösségi médiában, akik valódi értékeket képviselnek. Sajnos egyre több – főleg fiatal – lány számára az Instagram csak egy nyomasztó és frusztrációt szülő platform, ahol a tökéletes nők tökéletes képeket osztanak meg a tökéletes életükről. Ezeket nézve mindenki elfelejti, hogy „a tökéletes” nem létezik, de kellő akaraterővel és befektetett energiával önmagából mindenki képes kihozni a maximumot.

inspiráló
Sajnos egyre több – főleg fiatal – lány számára az instagram csak egy nyomasztó és frusztrációt szülő platform. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Gyakran üti fel a fejét az irigység is, ha egy olyan lány életének jól sikerült képei kerülnek a szemünk elé, aki arra a nőre emlékeztet minket, akivé válni szeretnénk, ám hosszú ideje nem érjük el a célunkat. A női közösségek, valamint az, hogy a nők milyen hatékonyan képesek támogatni egymást, sajnos sok esetben csak jól hangzó illúziók.

A legtöbb munkahelyen egy női főnök sajnos az esetek nagy százalékában nem fogja elismerni a nála fiatalabb, tehetségesebb, ne adj’isten szebb kolléganője tudását, tehetségét. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy amíg női egyenjogúságot várunk, addig mi nők miért nem vagyunk képesek egymással partnerként és nem riválisként bánni.

Így a valóban inspiráló tartalmak megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen hamar elveszünk a végtelen profilrengetegben, és lehetséges, hogy néhány tízperc után annyira nyomorultul érezzük magunkat a saját életünkben, hogy nem is akarunk több ideális női életet látni.

Pedig az, hogy támogassuk egymást és megtaláljuk azokat az inspiráló tartalmakat, amik értéket adnak, feltöltenek és visszaigazolják, hogy mi mindannyian hús-vér nők, anyák és feleségek vagyunk, elengedhetetlenek.

Éppen ezért mutatunk most három olyan inspiráló nőt az Instagramról, akinek a tartalmai a legtöbb nő számára oázist jelentenek majd a szürke hétköznapokban.

Inspiráló nők az Instagramon

Szentjobbi Kriszta

Kriszta idén megkapta a női leginspirálóbb véleményvezér kategória díját. Több mint 33 ezer követője egyik pillanatról a másikra jelent meg az oldalán. Nő, feleség és öt gyermek édesanyja, Waldorf pedagógus, aki minden szerepében a tőle telhető maximumot igyekszik nyújtani. Őszintén mesél a terhességeiről, a gyermeknevelés boldog és nehéz pillanatairól, arról, hogy ő miket tanul a gyermekitől. Képeiről béke és az a fajta harmónia árad, amit mindenki szeretne megtalálni, amikor hazaér.

Pár másodperc után szeretnénk tőle megkérdezni, hogy mi a titok? Mi a titka a harmonikus, boldog házasságnak, a gyereknevelésnek, és a mérhetetlen békének, ami önmagában van. Szerencsére Kriszta oldalán nem csak képek vannak, hanem a képek alatt és a blogjában olyan történeketek is, amik lelket öntenek minden várandós, kisgyerekes, dolgozó, egyedülálló, friss házas, húszas, harmincas, negyvenes, vagy akár ötvenes nőbe is.

Szabo Doris

Doris szépségmentor, arcesztétikai szakértő, a Lélekkontúr című könyv szerzője. Pályáját kozmetikusként kezdte, majd sminkesként folytatta, mára szépségmentorként definiálja magát, aki sminkterápiáin segít megmutatni és kiemelni a hozzá forduló nők szépségét. Annak ellenére, hogy a smink és a szépség a fő profilja, számtalan inspiráló és hasznos tartalmat oszt meg a fentartható élet vagy a testi-lelki egészség és egyensúly megtalálása kapcsán. Liveszerda névre keresztelt heti élő bejelentkezésein nemcsak a tökéletes tusvonal elsajátításában segít, de arról is szívesen beszélget követőivel, hogy egy dolgozó nő lelke min megy keresztül nap mint nap a karrierje építése során.

Ő az a nő, feleség és édesanya, akinek a képei megmutatják, hogy anyaként is lehet valaki igényes, csinos és sikeres a munkájában.

Szilágyi Liliána

A 26 éves Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó hatalmas dolgot tett az elmúlt időszakban. Azzal, hogy megosztotta és felvállalta történetét a nyilvánosság előtt, erőt ad azoknak a sorstársainak, akiket mai is bántalmaz valaki. Az édesapja által évekig bántalmazott lány története inspiráció és erő lehet mindazok számára, akik hasonló helyzetben vannak. Kitartása nemcsak a sportban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy képes volt mindent megtenni azért, hogy az őt ért fájdalmakon felülemelkedjen és maga mögött hagyja a múltat.

Liliána egész lénye inspiráló és azt hirdeti, hogy mi nők mindenre képesek vagyunk, bármit szeretnénk is elérni az életben.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix