Barion Pixel Miért olyan népszerű az ételfutárkodás a diákok körében? (x) – Coloré

Miért olyan népszerű az ételfutárkodás a diákok körében? (x)

2023. 01. 31.

Ahogy beindul a tavaszi félév a felsőoktatásban, sok hallgató gondolkodik azon, hogy alkalmi vagy részmunkaidős munkát vállaljon tanulmányai mellett a megélhetése finanszírozására. Miért érdemes az ételfutárkodást választani, ha egy kis extra jövedelemre tennél szert diákként?

Ahogy beindul a tavaszi félév a felsőoktatásban, sok hallgató gondolkodik azon, hogy alkalmi vagy részmunkaidős munkát vállaljon tanulmányai mellett a megélhetése finanszírozására. Miért érdemes az ételfutárkodást választani, ha egy kis extra jövedelemre tennél szert diákként?

Diákmunka: de mit válasszak?

A főiskolai, egyetemi évek az egyik legszebb időszak az ember életében kalandokkal, vidámsággal, de sajnos a tanulás nem olcsó mulatság. Sok hallgatónak tandíjat kell fizetnie, de ha állami finanszírozásban is részesül valaki, akkor is számos költség felmerül, amit fedezni kell: szállás, rezsi, utazás, étkezés és egyéb megélhetési költségek. Ilyenkor jól jön a plusz bevétel valamilyen diákmunka keretében, hogy ezek az évek ne a napi megélhetési gondokról szóljanak, és jusson némi pénz a szórakozásra is.

Diákként rengeteg munkalehetőség közül válogathatsz: vállalhatsz irodai munkát adminisztrációs feladatokkal, de végezhetsz olyan jól fizető fizikai munkát is, mint a futárkodás egy ellenőrzött kereteket biztosító diákszövetkezeten keresztül. Miért jó választás a foodpanda futár diákmunka? Máris mutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár az ételfutárkodás, és miért érdemes belevágni, ha kötetlen munkaidőre és biztos jövedelemre vágysz.

Miért jó ételfutárkodni?

Nyilván te is sokat zsonglőrködsz a rádszakadó kötelezettségekkel, az órarenddel, a hektikus programokkal, ráadásul adott esetben még egy új közegben is meg kell találnod a helyed. Ha mindezeket a tényezőket összeadjuk, nem marad túl sok idő a pénzkeresésre. Miért jó választás az ételfutárkodás? Mutatjuk!

  • Lényegében a saját főnököd lehetsz, hiszen te találod ki, hogy mikor és mennyi ideig dolgozol. A beosztásod mindig magadnak tervezheted el úgy, hogy azok igazodjanak a tanrendedhez, illetve egyéb elfoglaltságaidhoz.
  • Ez a rugalmasság minden diák számára főnyeremény, nem is beszélve arról, hogy szép kis summát megkereshetsz az akár 3300 Ft/órás bruttó órabérrel, plusz még ott van a borravaló is! Minden a gyorsaságodon és a rátermettségeden múlik. Akár hétvégén is vállalhatsz műszakot, ha hét közben túl nagy a pörgés.
  • A futárként való elhelyezkedés abban is segít, hogy jobban felfedezd az új környezetedet, ha új vagy a városban. Emellett megismerkedhetsz a város számos éttermével, így ha kipróbálnál valami új ízt, tudod, hová érdemes ellátogatni.
  • Ha a biciklis futárkodást választod, a napi sportteljesítményt is kipipálhatod, hiszen rengeteget tekersz, mire kiszállítod a rendelést. Ez a munka, minden, csak nem monoton! Csak bírd szusszal!
  • Pluszpontként pedig igazi jótevője leszel az éhes megrendelőnek, aki már tűkön ülve várja a megrendelt ételt, és igazán hálás lesz neked, hogy még melegen fogyaszthatja a finom falatokat.
ételfutárkodás
Forrás: Freepik

Miért érdemes diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni?

Ha diákmunkát keresel, és biztosra akarsz menni, keress fel egy iskolaszövetkezetet, mert így ellenőrzött keretek között dolgozhatsz, ráadásul elvégzik helyetted a szükséges adminisztrációt, emellett pedig érdekvédelmi feladatokat is ellátnak. Válogass az Y Generáció Iskolaszövetkezet aktuális diákmunkái között, ahol külön rá tudsz szűrni az egyes régiókra is, de a különböző munkalehetőség között akár kategóriák alapján is válogathatsz.

Mire lesz szükséged, ha kipróbálnád az ételfutárkodást? Aktív nappali vagy passzív hallgatói jogviszonyra, saját eszközre, ami lehet kerékpár, autó, robogó vagy motor, a személyes okmányokra – személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya –, illetve egy névre szóló bankszámlára. Ezen felül még ki kell váltanod egy szövetkezeti részjegyét 1000 forint értékben, amit a kilépéskor visszakapsz.

Borítókép forrása: Freepik