A sikeres nők hét szokása

2022. 01. 23.

Vajon vannak-e közös szokásaik a sikeres üzletasszonyoknak? Mik azok, és ez az információ segíthet-e nekünk karrierünk építésekor?

Először is gondolkodjunk el azon, hogy a siker fogalma relatív. Kit nevezünk sikeresnek? Akinek jól fizetett állása van, és olyan gyakran cserél kocsit, amilyen gyakran csak akar? Vagy aki olyan gyönyörű, hogy mindenki utána fordul az utcán? Valójában azt a célt kell elérned, ami a te definíciód szerint siker: akár azt, hogy elegendő időt tudj a hobbidra vagy a családodra szánni, akár azt, hogy minden évben elutazz egy egzotikus országba.

Middle,aged,woman,looking,out,of,the,window,in,the
A sikeres nőknek vannak közös tulajdonságai / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Mi kell a céljaid eléréséhez? Biztosan nem árt, ha megvannak benned a sikeres nők közös vonásai, vagy legalábbis törekedsz a kialakításukra.

Reális célokat tűznek ki maguk elé

Talán ez a legfontosabb. Legyenek rövid- és hosszútávú céljaid is, amiknek persze közben realisztikusnak kell maradniuk. A megvalósításukba pedig kemény munkát kell fektetni.

A sikeres nők kedvesek

A multik világában gyilkos a verseny. Rengeteg munkával, elszántsággal és áldozattal lehet csak előre jutni. A nők gyakran találják szembe magukat azzal a kényszerrel, hogy férfimódra küzdjenek. A legsikeresebb nők azonban ehelyett megmutatják azokat az egyedülálló vezetői tulajdonságokat, amelyek egy szervezet számára nagyon hasznosak lehetnek – az empátiát és a kedvességet.

Állandó tanulás, sőt újratanulás

Mindenkinek el kell fogadnia, hogy nem tudhat mindent, de ez nem is baj. Mindegy, melyik iparágban dolgozik valaki, a változás elkerülhetetlen. A sikeres nők ezt tudják, és folyamatosan képzik magukat.

A hatékony kommunikáció mesterei

Biztosak a „saját hangjukban” – kiállnak az igazukért. Bátran változtatnak, és befolyást és vezető szerepet vállalnak a szervezeten belül. Szakemberek szerint a legsikeresebb nők gyakran nem a legtehetségesebbek vagy a legtapasztaltabbak. A kommunikációs készségük nyitja ki az ajtókat, és biztosít befolyást a számukra.

Megtalálják az egyensúlyt az életükben

A sikeres nők tudják, hogy az „énidő” nem önzés, hanem a fejlődés elengedhetetlen feltétele. Ha odafigyelünk egészségünkre és jó közérzetünkre, az segít felfrissülni, és megelőzi a betegségeket. Ezek pedig kialakulhatnak, ha hagyjuk, hogy a munka felemésszen bennünket.

sikeres, nő, énidő, fejlődés
Az énidő nélkülözhetetlen a fejlődéshez / Shutterstock / PuzzlePix

Hálózatépítés

A sikert nehéz egyedül elérni. A sikeres nők folyamatosan építik kapcsolatrendszerüket a hozzájuk hasonlóan gondolkozókkal. Ebben az sem akadályozza meg őket, ha ki kell lépniük a komfortzónájukból.

Végül pedig: az öltözködés

Az egyik legfontosabb nem verbális eszköz, amivel sokat elárulsz magadról, az öltözködésed. Mindegy, hogy a magánéletben a farmer, a pólót és az edzőcipőt választaná, egy rendezvényre az elvártnak megfelelően kell felöltözni. A sikeres nők ennek a mesterei, csakúgy, mint a megfelelő frizura és smink kiválasztásának.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix