Barion Pixel Ilyen a tökéletes Valentin nap a 12 állatövi jegy alapján – Coloré

Ilyen a tökéletes Valentin nap a 12 állatövi jegy alapján

2024. 02. 14.

Szent Valentin a névadója az év egyetlen ünnepének – a Valentin napnak -, amely kizárólag a szerelemre és a romantikára összpontosít.

A legenda szerint az ókori Római Birodalom idejében egy Valentin nevű keresztény papot börtönbe zárták, mert illegális adott össze fiatal szerelmeseket, akik tiltva voltak egymástól. A rácsok mögött a pap beleszeretett a börtönőr lányába, a neki írt szerelmes üzeneteket pedig „a te Valentinodtól” sorral zárta. A papot megölték, később pedig szentté avatták. A mesén túl ez egy igazán szép ünnep, melynek sokáig nem volt hagyománya hazánkban, de manapság már nagy divatja van. A csillagjegyünk alapján pedig megmondható, kihez milyen társ illik – a legegyszerűbb módon.

csillagjegy, Valentin nap
Forrás: Getty Images

Kos

Érintés, és fogni a másik kezét. Ez a legtöbb, amire Valentin napon vágyik, a körülmények mellékesek.

Bika

Táncpartnerre vágyik, a szó szoros és átvitt értelmében. Akivel szíve egy ritmusra ver, aki jóban-rosszban vele táncol át az életen és a mindennapokon.

Ikrek

Olyan partnerre vágynak – és nem csak Valentin napon -, aki sosem hazudik, aki az első pillanattól megmondja nekik, mire vágyik, azt is, ha hibázik és aki ki meri mondani, hogy “szeretlek”.

Rák

A hiányzó puzzle darabot keresi, akinek szívével az övé tökéletesen passzol. Valakit, aki hagyja, hogy a vállán sírjon, és nem fél sírni az övén. Valakit, aki meghallgatja, ha beszél aggodalmairól, félelmeiről, és bizonytalanságairól, és ezzel sosem él vissza.

Oroszlán

Olyan partnert keres, aki meg tudja nevettetni, akkor is ha épp mérges. Olyan emberre vágyik, aki a zord és nehéz helyzetekben is emlékezteti, hogy van min mosolyogni és az élet szép.

Szűz

Figyelmes emberre vágynak, aki nem neveti ki őket akkor sem, ha fájdalmas emlékeket osztanak meg. A jó társ tiszteletben tartja a határaikat.

Mérleg

Olyan a tökéletes nekik, aki meglepi őket váratlanul, aki a legvégsőkig is elmegy, hogy örömet szerezzen nekik, aki nem fél megmutatni a világnak, hogy szereti.

Skorpió

Számukra olyan a tökéletes pár, aki megérti, miért dühösek, szúrósak, bosszúsak néha és ítélkezés nélkül ilyenkor is magához öleli.

Nyilas

Az ő Valentinjuk képes elviselni a hóbortokat, a spontán kalandokat és ha kell, egyik pillanatról a másikra velük tartanak egy újabb őrült fejezetbe.

Bak

Megértésre vágynak, türelemre, valakire, aki befejezi a mondataikat és, akivel a kezdetekkor is olyan érzés, mintha mindig ismerték volna egymást.

Vízöntő

Végtelen bizalom kell nekik a partnertől, aki vakon utánuk megy és nem kérdőjelezi meg a szándékukat semmiben. És ezt Valentin napon extrán igénylik.

Halak

Lelkes emberre, csillogó tekintetre, romantikus kalandozásra vágynak a Halak csillagjegyűek. A tökéletes társ a tekintetéből is olvas és csak a mély értékek vezérlik.

Borítókép forrása: Getty Images