Barion Pixel Február 10-én beléptünk a Sárkány évébe: ilyen esztendőnk lesz a kínai asztrológus szakemberek szerint – Coloré

Február 10-én beléptünk a Sárkány évébe: ilyen esztendőnk lesz a kínai asztrológus szakemberek szerint

2024. 02. 13.

A Nyúl évét zárva a Fa Sárkány éve veszi át az irányítást a csillagok felett, energiájában pedig teljesen mást hoz, mint a korábbi évek.

A kínai asztrológiában 12 éves naptári ciklusok vannak, ezeket 12 különböző állat képviseli. A sorrendjük: patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó. Mindegyikhez születési éveket rendelhetünk, a 2024-ben születettek a Sárkány jegy alá kerülnek. A 2025-ben születettek Kígyók lesznek, és így tovább.

Minden évben egy mennyei szár (az öt elem egyike, amely a yin vagy yang kategóriába tartozik) egy földi ággal (a 12 állatövi jegy) párosul, és ezek együttes hatása határozza meg, milyen lesz az év. 2024-ben a mennyei szár a Jia, ami a jang fát jelképezi, párja a Chen földi ág, azaz a Sárkány. Így van idén a Fa Sárkány éve.

Sárkány éve
Forrás: Getty Images

A fa energiának köszönhetően az erős fa jelenléttel rendelkező iparágak, mint a kultúra, a könyvkiadás vagy a virágkötészet, nagyobb valószínűséggel fognak virágozni, mint a földi iparágak, például az ingatlanfejlesztés és a bányászat. Ennek oka, hogy a fa korlátozza a földet.

A Sárkány éve erős és nagyszerű vezetői képességet szimbolizál. Ázsiában épp ezért sokan szeretnének idén “sárkánybabát” vállalni.

A Sárkány éve azért is fontos, mert ez az az év, amikor a világ új fejezetbe lép. Az ún. Xuan Kong repülőcsillagok nyolcadik periódusából a kilencedikbe lépünk. A kilenc Xuan Kong repülőcsillag befolyásolja a világ feng shuiját. Mindegyik két évtizedig uralkodik felettünk, mielőtt átadja a vezetést a következő csillagnak.

2024-ben kezdődik a következő 20 éves uralkodás a kilencedik repülőcsillag alatt. A kilences számú csillag a női energiákat képviseli, éppen ezért idén a nők sok területen átveszik az irányítást. Ez csillag képviseli a technológiát, a művészetet, a designt és a spiritualitást is, így ezek is hangsúlyosak esznek már 2024-ben.

Thierry Chow asztrológus azt ajánlja, hogy mindenki látogasson el egy templomba, hogy pozitív gondolatokat teremtsen magának az évre. Illetve a Sárkány, Ökör, Kecske, Majom, Kakas, Kutya és Ló évében születetteket szerinte ebben az évben néhány extra áldással számolhatnak.

Borítókép forrása: Ryan Pierse/Getty Images