Barion Pixel Szülő-gyerek kapcsolat: milyen csillagjegyeknek a legnehezebb együtt? – Coloré

Szülő-gyerek kapcsolat: milyen csillagjegyeknek a legnehezebb együtt?

2021. 09. 29.

Ugyanúgy, ahogy a párkapcsolatot, a szülő és gyerek közti kapcsolatot is befolyásolhatja a családtagok csillagjegye.

A szülő és csemetéje közötti kapcsolat nagyon meghatározó: a kötődés minősége nemcsak a gyerek egészségi állapotára, önbizalmára vagy problémamegoldó képességeire van kihatással, hanem a későbbiekben majd a saját gyermekeivel való kapcsolatára is. Vagyis kijelenthető, hogy a szülő-gyermek kapcsolat minden szempontból befolyásolja a fejlődést, éppen ezért nem mindegy, ez merre alakul az idők folyamán.

Attractive,teenage,girl,is,looking,sadly,away,,leaning,on,her
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Vannak olyan családok, ahol a szülők és gyermek(ek) kapcsolata egészen bensőséges, míg másutt mindennaposak a viták, veszekedések. Az asztrológusok 7 szülő-gyerek kapcsolat esetén látnak esélyt nagyobb problémákra. Lássuk, melyek ezek!

Kos és Rák

A Kos szülő talán a legelfogultabb a gyermekeivel szemben. Hajlamos a legokosabbnak, legügyesebbnek látni csemetéjét, éppen ezért nagy reményeket fűz annak a jövőjéhez és a kitűzött célokhoz. Próbálja arra ösztönözni a gyermekét, hogy az tűzzel-vassal megküzdjön az érdekeiért, és megragadjon minden adódó alkalmat sikerei eléréséhez. A Rák jegy szülötteiből azonban gyakran hiányzik ez a fajta buzgóság és lelkesedés. Ők érzékenyebb alkatok, akik szeretik, ha békén hagyják, és tiszteletben tartják az elképzeléseiket és ritmusukat. Ez ellentéteket okozhat családon belül.

Ikrek és Bika

Az Ikrek és a Bika teljesen ellentétes személyiségek. Míg az Ikrek imád társaságban lenni és másokkal kommunikálni, addig a Bika egy introvertált csillagjegy, amely nem szívesen mozdul ki a saját komfortzónájából. Az Ikrek szülő hajlamos arra biztatni gyermekét, hogy legyen sokkal nyitottabb a külvilág és új emberek felé, de ezzel általában az ellentétes hatást éri el: gyermeke csakazértis zárkózottabban és távolságtartóbban fog viselkedni.

Oroszlán és Vízöntő

Az Oroszlán jegy szülöttei szeretnek a figyelem központjában lenni és a reflektorfényben élni. Kedvelik a társaságot, különösen, ha annak tagjai felnéznek rájuk és teljesítményükre, és pozitív visszajelzésekkel simogatják az oroszlán lelkét. Ezzel szemben a Vízöntőt általában nem érdekli, hogy mit gondolnak róla a többiek. Meg van győződve a saját igazáról, a mások véleménye nem befolyásolja különösebben. Emiatt az Oroszlán szülő szemében gyermeke túl individualista személyiségnek tűnhet, ami konfliktusokra adhat okot.

Mérleg és Szűz

A Mérlegek lételeme az egyensúly, éppen ezért általában ők játszák a békéltető szerepét a családban, ami a családtagoknak kifejezetten jól jön. A Szűz csillajegy szülötteinek ugyanakkor néha túl sok a Mérleg lazasága. A Szűzek perfekcionisták, szeretik kézben tartani a dolgokat, semmit nem bíznának a véltlenre. Ez a karakterbeli különbség okozhat feszültséget e két csillagjegy szülő-gyerek kapcsolatában.

Bak és Nyilas

A Bak és a Nyilas két teljesen ellentétes személyiség: míg előbbi szeret mindent pontosan megtervezni és a gyakorlatiasság jellemzi, utóbbi inkább a spontaneitás híve, aki nem riad vissza a kalandoktól, vagy ha váratlan helyzetekben fel kell találnia magát. Teljesen más elképzeléseik vannak az életről, és egyikük sem tudja elképzelni, hogy lehet úgy élni, ahogy a másik teszi. A Bak a Nyilast meggondolatlannak tartja, a Nyilas pedig unalmasnak látja a Bakot, s ez állandóan feszültséget generál köztük.

Skorpió és Oroszlán

Általában a személyiségjegyek különbözősége szokott a csillagjegyek szülötteinél nézeteltéréseket okozni, a Skorpió és az Oroszlán esetében azonban éppen a közös vonások jelenthetnek problémát. Mindketten határozott egyéniségek és született vezetők, mindkettő szereti hallatni a hangját és érvényesíteni az akaratát. A szülő-gyerek kapcsolatban sem egyszerű e két jegy szülötteinek a közös nevező megtalálása.

Halak és Nyilas

A Halak és a Nyilas is álmodozó jellem, mégis van köztük egy alapvető különbség: míg előbbi az álmait valóra akarja váltani, és ennek érdekében bátran a tettek mezejére lép, addig utóbbi jóval félénkebb és tart cselekedetei következményeitől. Noha az elképzeléseik és ötleteik hasonlóak, a dolgokhoz való hozzáállásuk merőben különbözik – ez pedig konfliktust szülhet.