Ők a zodiákus legszomorúbb csillagjegyei: nehezen birkóznak meg érzéseikkel

Cikkünkből megtudhatod, melyek a legszomorúbb csillagjegyek, és azt is, hogy mi az oka állandó depresszív hangulatuknak.

A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy bár az élet időnként bizony olyan feladatok elé állítja őket, amivel nem könnyű megküzdeni, ugyanakkor azt is tudják, hogy a rossz dolgokat mindig jók követik. Nos, a zodiákus legszomorúbb csillagjegyeinél azonban úgy tűnik, nincs pozitív oldal. Vagy legalábbis nehezebben találják meg másokhoz képest.

A depresszió okai személyenként eltérőek, ahogy a nehézségek, amelyekkel szembesülünk, szintén különböző módon érintenek bennünket. Valaki számára például az otthonmaradás és a semmittevés a legrosszabb dolog, ami történhet, míg mások számára ez a legnagyobb kincs. Az asztrológia pedig igencsak beszédes, amikor arról van szó, hogy milyen tényezők váltják ki a szomorúságot, depressziót az egyes csillagjegyekből. Vannak, akik valóban nem törődnek vele, és lepörgetik magukról a negativitást, sokan viszont nem képesek erre, hanem adott esetben súlyosbítják is a helyzetüket az állandó aggódással. Abban viszont egyetérthetünk, hogy időnként mindannyian elkeseredünk valamiért.

Legszomorúbb Csillagjegy Rák
Senki sem örül annak, ha dolgai nem az elképzelések szerint alakulnak, a legszomorúbb csillagjegyek azonban hajlamosak beleragadni az elkeseredettségbe (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

A 4 legszomorúbb csillagjegy

Az alábbi csillagjegyek hajlamosak leginkább a szomorúságra, és azt is kifejtjük, miért.

Rák (Június 21. – Július 22.)

A Rák akkor a legboldogtalanabb, ha elégedetlen a külsejével. És mivel roppant szeszélyes és érzelmes, hajlamosabb a depresszióra, mint a többi csillagjegy. Igen, lehet, hogy felszínesnek tűnik, de a Rák nagyon odafigyel a megjelenésére, és ha nem tetszik neki, amit a tükörben lát, depresszióba esik. Amikor azonban felülkerekedik fájdalmán, és testmozgással küzd a szomorúság ellen, akkor lassacskán minden rendbe jön nála.

Mérleg (Szeptember 23. – Október 22.)

A zodiákus leginkább irányításmániás jegye, a Mérleg meglehetősen szomorú, sőt lehangolt, amiért nem tud minden egyes dolgot irányítani. Határozatlan természete az érzelmeire is hatással van, ami ahhoz vezethet, hogy összezavarodik azzal kapcsolatban, hogy mit is érez valójában. Amikor egy kicsit felbolydul az élete, teljesen eszét veszti a kontroll hiánya miatt. Ez depressziót és szorongást okoz érzékeny lelkében.

Halak (Február 19. – Március 20.)

A család az, ami lehangolja a Halakat – mármint nem a komplett család, hanem amikor szemtanúja vagy elszenvedője egy családi perpatvarnak. A Halak ragaszkodik a rendhez és a hagyományokhoz, és amikor úgy tűnik, hogy a családi élete elromlik, akkor úgyszólván ő is. Nagyon érzékeny, ha a rokonságáról van szó, és ez váltja ki benne a depressziós tüneteket. Családi problémák esetén azonnal eltűnik álmodozó természete, helyét egy gondterhelt, mélabús személyiség veszi át.

Legszomorúbb Csillagjegy Bika
Születési horoszkópodnak köszönhetően sok dolgot megtudhatsz magadról, többek között azt is, hogy a legszomorúbb csillagjegyek közé tartozol-e (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Bika (Április 20. – Május 20.)

A stagnálás megőrjíti a Bikát, és amikor úgy érzi, elakadt az életében, érzelmi hullámvasútra kerül. A Bikánál kicsit ördögi kör ez, hiszen alapvetően kényelmes természetű, aki mégis gyorsan ráun a dolgokra. Plusz, makacsságának köszönhetően képes akkor is ragaszkodni egy helyzethez vagy beleragadni abba, ha legbelül tudja, hogy helytelenül cselekszik. A mozgáshiány szintén megbetegítheti a csillagjegy szülötteit, ezért érdemes erre is odafigyelniük.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Elhunyt Haumann Péter, a Nemzet Színésze