Barion Pixel A föld csillagjegyek titkai: íme, mit jelent igazából Bikának, Szűznek és Baknak lenni – Coloré

A föld csillagjegyek titkai: íme, mit jelent igazából Bikának, Szűznek és Baknak lenni

2024. 05. 15.

Földi csillagjegyeink az állatöv cselekvői, alkotói és szervezői. Művészi és innovatív képességeik páratlanok, keményen megdolgoznak a sikereikért.

A földi csillagjegyek gyakorlatiasak, a tényekre és a válaszokra kíváncsiak, mielőtt bármilyen nagy döntést meghoznának. Szeretik a szervezettséget, nehezen boldogulnak a kaotikus, bomlasztó, felelőtlen vagy megbízhatatlan emberekkel. Bár ez nem jelenti azt, hogy ők maguk immunisak lennének ezekre a viselkedésekre.

Nehéz találni olyan Szüzet, aki határidőnapló nélkül él, vagy egy Bakot részletes ötéves terv nélkül, esetleg egy Bikát olyan hiedelmek nélkül, amelyekhez már gyerekkora óta ragaszkodik. A földi csillagjegyeket a női vagyis a „yin energia” jegyei közé sorolják az állatövben ( a vízjelek mellett ), a tűz és a levegő jegyei pedig a férfias, „jang-energia” hordozói. Emiatt a Bikák, Szüzek és Bakok hajlamosak teremteni, befogadni, ítéleteket hozni, biztonságot keresnek, táplálnak másokat és meg akarnak tapasztalni egy sor érzelmet.

Bár a kívülállóknak tűnhetnek akár ridegeknek is, a földi jegyek képesek gondoskodni önmagukról és szeretteikről, otthonukról, és háborúba is indulnának az őket leginkább megérintő emberekért, ügyekért és dolgokért. A földi jegyek mindig egyenes tanácsot, véleményt adnak, lerángatnak a rózsaszín ködből, ha párkapcsolati tisztánlátásra van szükség, és remek pénzügyesek is.

Bika

Lehetnek önfejűek, de nehéz egy Bikánál hűségesebbet találni. A Vénusz (a szerelem, a szex, a szépség és a pénz bolygója) uralma alatt érzéki lények ők. Tudják, hogyan kell jókat enni, inni, jól öltözködni és hibátlan kivitelezéssel díszíteni… csak hagyjuk, hogy ezt a saját tempójukban tegyék. Emellett intelligensek, szorgalmasak, makacsok és szeretnek fényűzően élni, de meg is dolgoznak érte.

Föld csillagjegyek
Forrás: Unsplash

Szűz

A Szüzet a legrugalmasabb földi jegyként tartják számon. Leginkább a segítéssel, gyógyítással és ápolással foglalkoznak. A Szűz jellemvonásai közé tartozik a szorgalmasság és gyakorlatiasság, emellett a tökéletességre törekvés. A Szüzeket a Merkúr, a kommunikáció, a technológia és az utazás bolygója uralja. Az élet minden apró részletét figyelik, nagyon törődőek szeretteikkel, kissé önfejűek és ragaszkodnak saját elképzeléseikhez.

Bak

A Bakok tulajdonságai közé tartozik, hogy szívesen nyomot hagynak a világban, és azt akarják, hogy mások megértsék, miért jutottak el megbecsült társadalmi státuszukhoz. A Bakok azokban a helyzetekben teljesítenek a legjobban, amelyekről tudják, hogy még sok éven át gondoskodhatnak róluk. Ez magában foglalja az élethelyzeteket, a kapcsolatokat, a munkákat és a barátságokat. Nem érdekemberek, de kőkeményen kikaparják a gesztenyéjüket.

Borítókép forrása: Unsplash