Barion Pixel Döbbenetes, de ez a filmes gonosztevő lennél a csillagjegyed alapján – van, amelyiktől a hideg kiráz minket – Coloré

Döbbenetes, de ez a filmes gonosztevő lennél a csillagjegyed alapján – van, amelyiktől a hideg kiráz minket

2023. 11. 05.

Néha mindannyian eljátszunk a gondolattal, milyen lenne igazán ravasz gonosztevőnek lenni, akikért a filmekben is áhítattal rajongunk.

A gazemberek és gonosztevők sokszor igen bonyolult személyiségek és még az sem mindig egyértelmű, hogy vajon mi motiválja őket. Lehetnek velejéig romlottak és eredendően ördögiek, vagy valaminek a hatására váltak azzá? Briliáns elmék, sokszor remek humorral és persze mindent megszereznek, amit akarnak. Ki ne szeretne néha egy kicsit valamelyik antihős bőrébe bújni? Főleg, ha a csillagjegye is nagy befolyással lenne ebben…

Kos – Terminátor

A pusztítók igazi Kos csillagjegyű archetípusok, impulzívak, nem ismernek félelmet és nem veszítenek háborút.

A Terminátor
Forrás: IMDb

Bika – Szméagol

Gollam a Gyűrűk Urában összekeveri az anyagi javakat a személyes értékkel. A Bika is szereti a szépet, a materiális dolgokat és nem áll tőlük távol a mohóság.

Ikrek – Freddy Krüger

Egyszerre apa és gyerekgyilkos. A horror ikon ráadásul az álmokban legalább olyan kifinomult beszélőkével és kreatív ötletekkel hatástalanítja áldozatait, ami az Ikrekre is jellemző.

Oroszlán – Joker

Batman nemezise, aki imádja magára felhívni a figyelmet, ő uralkodik az alvilág felett, irányít és nem győzi imádni magát. Örömmel tudatja a világgal, hogy ő áll a középpontban, mindent ő mozgat. Emellett hihetetlenül játékos is.

csillagjegy
Forrás: Northfoto

Mérleg – Darth Vader

A sötét Dath Vaderről azt jósolták, hogy ő lesz a kiválasztott Jedi, aki egyensúlyt teremt majd az Erőben. Ám sajnos a mérleg más irányba billent el, és a filmtörténet legnépszerűbb gonosztevőjét hozta el számunkra.

Darth Vader
Forrás: disney+

Nyilas – Fűrész

A Fűrész kíméletlen zsenije, a gyilkos öregúr, aki szerencsejátéknak fogja fel az életet. És a halált. Imádja a kihívásokat, a bonyolult játszmákat, amiket megnyerhet. Tele van életörömmel és másokat is arra akar inspirálni, hogy igazán éljenek.

Vízöntő – Hannibal Lecter

Skorpió holddal rendelkező Vízöntő, ugyanis a regény szerint Hannibal január 20-án született. Magányos zseni, ügyes manipulátor, gyakran kívül áll a társadalmi normákon, vad és bizarr ugyanakkor sosem közönséges.

Borítókép forrása: Budapest Film