Barion Pixel Ezt mantrázd a tízmilliószoros napon, hogy megkapd amire vágysz! – Coloré

Ezt mantrázd a tízmilliószoros napon, hogy megkapd amire vágysz!

2022. 08. 27.

Tízmilliószoros nap csak négy van egy évben. Érdemes kihasználni a teremtő erőt!

Mindannyian hallottunk már a tízmilliószoros napról, de csak kevesen tudják, hogy mit jelent ez pontosan. Azok pedig vélhetően még kevesebben vannak, akik tudatosan élnek ennek a napnak a teremtő erejével. Ennek a különleges napnak az erejéről és arról, hogy hogyan fordíthatjuk a hasznunkra, Makra Noémi alternatív önismereti tanácsadó, One Brain kineziológia konzulenssel beszélgettünk.

Coloré: Pontosan mit jelent az, hogy tízmilliószoros nap?

Makra Noémi: A tízmilliószoros nap valójában egy keleti kultúrából átvett ezoterikus gyakorlat, amikor a gondolatok, a szándék és minden energia tízmilliószoros erővel bír. Valójában ezeken a napokon a tibetiek Buddha életének főbb állomásait ünneplik. Mi itt Európában Jézus Krisztus élete előtt tisztelgünk a keresztény ünnepekkel, így kissé megfoghatatlan számunkra Buddhát ünnepelni, viszont teremtő erővel bíró napokat tartani már közelebbi és kivitelezhető, mint spirituális tevékenység.

Egy évben több ilyen nap is van. Mitől függ, hogy mikor vannak ezek a napok?

Összesen négy nap van egy évben, azért esik mindig máshová, mert a tibeti holdnaptár szerint számolják ki. Az első holdhónap 15. napján a Buddha által véghez vitt csodákat ünneplik, amely a követők hitének megszilárdítását szolgálta. A negyedik holdhónap 15. napja Buddha lelki megvilágosodásához kötődik. A hatodik holdhónap 4. napján Buddha megfogalmazta a buddhista tanítások alapjait. Majd végül a kilencedik holdhónap 22. napja Buddha mennybemenetelének és újbóli földreszállásának ünnepe. A buddhizmusban ezek nagyon nagy horderejű események, innen ered, hogy ezeken a napokon a teremtő energiák megsokszorozódva hatnak. Amikor egyszerre sok ember összpontosítja az energiáit a pozitív elmozdulás érdekében, az mindig egy jó lenyomatot hagy kollektív szinten az emberi tudatban.

tízmilliószoros nap
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Lehet-e tudatosan készülni ezekre a napokra?

Azt gondolom, hogy a rohanó nyugati világ emberének kifejezetten jót tesz, ha magáévá tud tenni néhány dolgot a keleti kultúrák befelé figyelő mechanizmusaiból. Éppen ezért érdemes néhány apróságot megtenni a teremtő energiák mozgósítása érdekében, fókuszba helyezni azt, amire vágyunk, vagy éppen megszólítani azt az önmagunkat, akik lenni szeretnénk. Vannak olyan általános iránymutatások, amelyekkel ilyenkor könnyebben tudunk kapcsolódni ezekhez:

 • erősítsük a pozitív jövőképet
 • gondoljuk hálával arra, amink van
 • fogalmazzunk meg magunkban konkrét pozitív kéréseket a jövőre nézve
 • megbocsátással gondoljunk azokra, akikre eddig haragudtunk
 • vegyük észre, hogyan segíthetünk a környezetünkben élőknek
 • meditáljunk, törekedjünk a kiegyensúlyozottságra

Miben tud nekünk segíteni?

Félek, fel sem tudok sorolni mindent, de azért megpróbálok néhány fontos dolgot kiemelni:

 • erősíti a belső világunkhoz való kapcsolódást,
 • összpontosításra sarkall,
 • megmutatja a rituálék fontosságát,
 • rávilágít arra, hogy a pozitív hozzáállás sokszor tényleg csak döntés kérdése,
 • általa ráérezhetünk arra, hogy milyen érzés kapcsolódni valami megfoghatatlanhoz a hit által.

Végső soron mi döntjük el, hogy pontosan miben segíthet nekünk, mert a lényeg sokkal inkább a megfelelő hozzáállás. A tízmilliószoros napok rávilágítanak arra, hogy az univerzumban minden energia, és minden létező összekapcsolódik azáltal, hogy egykoron ugyanabból a sugárzó kis pontból jött létre. Ha képesek vagyunk ezt tudatosítani magunkban, akkor könnyebben rá tudunk hangolódni vágyaink tárgyának rezgésszintjére.

tízmillószoros nap
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Bemantrázzuk, hogy belénk szeressen a helyes, kék szemű srác a negyedikről.

Erre is igaz, hogy ha nem hiszünk benne akkor is működik?

A hitnek nagyon fontos szerepe van (pontosabban lenne) az életünkben. Mint, ahogy az emberi test a lélek nélkül csak robot, úgy egy ünnep hit nélkül is csak értelmetlen szokások halmaza. Ha csak ahhoz tudunk kapcsolódni, amit az érzékszervi érzékelés alapján megtapasztalunk és a kézzelfogható valóságunkat adja, akkor elvesztünk. Az igazán jó dolgok ott kezdődnek, amikor bízunk benne, hogy mindig a lehető legmegfelelőbb dolgok történnek velünk, és ez adja az irányát az életünknek. Mert innentől kezdve, ha nem az lesz, amit elképzeltünk, akkor tudni lehet, hogy a megvalósítással vannak gondjaink, valamit nem jól csinálunk és változtathatunk.

Van esetleg egy olyan mantrád, amit érdemes ilyenkor elővenni?

Fontosnak tartom, hogy tudjunk megfelelően kapcsolódni a vágyainkhoz. Mit jelent ez? Például nincs olyan, hogy teremtő napon bemantrázzuk, hogy belénk szeressen a helyes, kék szemű srác a negyedikről, de azt kérhetjük, hogy találjon ránk az őszinte, viszonzott, boldogságot hozó szerelem. Aki nehezen tud szabadulni a konkrétumoktól és a görcsös ragaszkodástól, annak a dolgok megteremtése az elengedés által válik elérhetővé. Ha nincs kifejezetten egy olyan élesen kiemelkedő ügy, amihez szeretnénk behívni a teremtő erőket az univerzumból, akkor elővehetjük Aranyosi Ervin: Napi teremtés mantráját. Én személy szerint szeretem Dr. Sándor Judit angyalmentor írásait is, van tőle egy teremtőnapi mantra, amit szintén ajánlok:

Istenem, kérlek történjen az, ami mindenkinek a lehető legjobb. Történjen az, ami a legfelsőbb jót, a legnagyobb bőséget, fényt és szeretetet hozza el a saját életembe és a Föld összes élőlénye számára, a Teremtő akaratával egységben. Köszönöm.

Az idei évben már csak egy tízmilliószoros nap lesz, november 15-én.

Pályakép

Makra Noémi alternatív önismereti tanácsadó, One Brain kineziológia konzulens. 1989-ben született Orosházán, jelenleg Szegeden él. 2018-ban kezdett kineziológiával foglalkozni Detkovics Éva tanítványaként, jelenleg a One Brain/Three in One Concepts képzési út haladó szintű hallgatója. Segítségnyújtását a Lélekpiszkáló oldal felkeresésével lehet igénybevenni.