Beszélgetés a halottakkal – 5 módszert mutatunk

Nincsen olyan ember, aki ne vesztett volna el egy közeli családtagot, vagy barátot. Ugyan eszünkkel tudjuk, hogy fizikailag soha nem láthatjuk őket viszont, bízunk benne, hogy valahol körülöttünk vannak. Milyen egy beszélgetés a halottakkal? Fel lehet venni valahogy a kapcsolatot? Érdemes egyáltalán?

A halál és a gyász az egyik legnagyobb trauma az életben. Nehezen dolgozzuk fel, hogy szerettünk fizikailag nem látható, és ily módon jelenlétét egyáltalán nem érezzük, csak apró jelekbe próbálunk kapaszkodni. Meglebbenti valami a függönyt, de nem a szél. Egy madár berepül az ablakon. Vajon ő az? – tesszük fel magunknak a kérdést reménykedve. Elhunyt szeretteink egyes vélekedések szerint képesek a velünk való kommunikációra, ám ügyelnünk kell arra, hogy a józan ész határán belül maradjunk, és ne beszéljük bele mindenbe a jelenlétüket.

Beszélgetés a halottakkal – így lehetséges

Több módszer is van rá, hogy kommunikáljunk az elhunytakkal. Ha figyelünk az általuk adott jelekre, vagy éppen emlékszünk azokra az álmainkra, amikben feltűnnek, a kommunikáció egy formáját éljük meg. Ezek rajtunk kívül álló dolgok, amiket nem mi szabályozunk, hiszen csak a lélek tudhatja, hogy mikor van lehetősége hívás nélkül meglátogatni bennünket. Van azonban pár lehetőség, amikor mi hívhatjuk le az eltávozott lelkeket! Sikerességük nem garantált, ugyanis több mindenen múlik, hogy a lehívott léleknek van-e módja akkor és ott találkozni velünk, amikor mi szeretnénk.

Médium segítségével

A médiumok természetfeletti képességeik segítségével fel tudják venni a kapcsolatot a holt lelkekkel. Ez az egyik legbiztonságosabb módszer, ha ,,kommunikációs csatornát” keresünk, ugyanis a szakember bevonása garancia arra, hogy nem okozunk kárt sem magunknak, sem a szellemnek, akivel beszélni szándékozunk. A médiumok sokfélék: némelyik teljes transzban van a beszélgetés alatt, és az elhunyt hangján beszél, így adva át teljes lényét és testét a kommunikációnak. Van, aki látja és hallja a szellemet, így tolmácsolja a túlvilágról kapott üzenetet.

Egy médium a legbiztonságosabb módja annak, hogy válaszokat kapjunk a kérdéseinkre
Egy médium a legbiztonságosabb módja annak, hogy válaszokat kapjunk a kérdéseinkre / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Meditálj!

A csend igenis tud beszélni! Hogy meghalljuk a szót, csupán annyi a dolgunk, meditálunk. Az is működhet, ha a szeretett emberre gondolunk, beszélünk hozzá és megkérjük, hogy adjon jelet. Ez nem lehetetlen, ám ritka esetben kapunk így választ. Egy jól megtervezett, relaxált állapotban zajló meditáció azonban képes egy másik világba repíteni a tudatunkat. A gyakorlat során fontos, hogy teljesen nyugalomban legyünk: ne gondoljunk semmi problémára, negatív érzésre vagy bánatra!

A cél, hogy teljesen megfeledkezzünk a fizikai világról, beleértve saját testünket is. Eközben végig gondoljunk szerettünk arcára! Ha ezt sikerül elérnünk, jó eséllyel érzékelni fogjuk a jelenlétét. Gondolatban tegyünk fel kérdéseket, és figyeljük meg, milyen választ kapunk! Ügyeljünk arra, hogy csak egyszavas válaszokat várhatunk, így azt érdemes elsőként tisztázni, hogy a lélek jól érzi-e magát ott, ahol van! Ha megkaptuk a várt pozitív megerősítést, nincs okunk tovább háborgatni.

Csoportos szeánsz

Ennek lényege, hogy több ember energiája egyesül, így könnyebben lehet kommunikálni a holtakkal. Legalább három ember üljön össze egy lesötétített szobában, gyertyafény mellett! Minden résztvevő gondoljon arra az emberre, akit meg szeretne idézni, vagy énekeljék az elhunyt kedvenc dalát! Ha a kapcsolat létrejött, lehet kérdezni, ám mint minden esetben, itt is az egyszerű, eldöntendő kérdésekre kaphatunk válaszokat.

Imádkozz!

Imádkozni nemcsak Istenhez lehet, hanem már nem köztünk lévő lelkekhez is. Segíthet, ha magunkhoz vesszük az elhunyt egy kedves tárgyát, akár könyvet, kabaláját vagy ruháját. Ez esetben legfőképpen azt kérhetjük szerettünk lelkétől, hogy vigyázzon ránk a túlvilágról.

A beszélgetés a halottakkal csoport formájában lehet a legsikeresebb
A beszélgetés a halottakkal csoport formájában lehet a legsikeresebb / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A technika is segíthet

Vannak olyan módszerek, amikhez már szükség van egy-egy eszközre, hogy jeleket kaphassunk. Az elektromágneses impulzusmérők olyan hangokat is rögzítenek, amiket szabadfüllel nem hallhatunk. Ugyan az Ouija táblák nem kifejezetten technikai eszközök, beszerzésük vagy elkészítésük időigényes lehet. Ez esetben a szellem vezeti a kezünket, hogy átadja üzenetét.

Mire ügyeljünk?

A holtakkal való kommunikáció nem játék! Ha hiszünk a sikerességében, ha nem, tény, hogy nem csak jó szellemekkel hozhatnak össze ezek a módszerek! Puszta kíváncsiságból ne kezdeményezzünk kommunikációt! Az a legjobb, ha a tisztaság vezet minket: ha arról szeretnénk megbizonyosodni, hogy szerettünk jó helyen van, és hogy élhetjük tovább az életünket anélkül, hogy aggódnánk hogyléte felől.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jessica Chastain ingyen játszotta el Donald Trump nővérét az Armageddon Time-ban