Az energiák a legfontosabb lakberendezők

Híd. Ez a szó jut eszembe Rózsáról, erről a cserfes, ízig-vérig mai nőről, aki zavarba ejtő tűsarkújában libeg be az otthonunkba – ahol aztán levedli minden racionalitását és csak érez. Az otthonunk energiáit, melyek láthatatlanul is hatással vannak az életünkre. Ő azonban a védikus alapú térrendezés tudományával és otthonunk mandalájának megrajzolásával kézzel foghatóvá varázsolja az elképzelhetetlent.

Mi volt az az esemény az életedben, melynek hatására azt kezdted érezni, egy otthon pozitív atmoszférája sokkal többön múlik, mint csupán a tökéletesen berendezett enteriőr?

Talán a folyamatos nyitottság, tanulás és összefüggések keresése vitt erre az útra. A divattervezői végzettségemből adódóan először a ruhák kapcsán találkoztam a szakrális ornamentika vonallal, amelynek egy kis „varázslás” az alapja. Megtanultam, hogy a tárgyak, anyagok, motívumok hangolásával harmóniák születnek, melyek hatnak a viselőre. Majd amikor elkezdtem erről tágabban gondolkozni, rájöttem, hogy – bár egészen más eszközök alkalmazásával – ugyanez játszódik le az otthonunk falai között: mert minden hatással van ránk, ami körülvesz minket.

Forrás: rozsakonkoly.hu

És ha jól sejtem, ekkor kezdtél el mélyebben foglalkozni a védikus alapú térrendezéssel, valamint a Vaszatival. Mi volt az, ami megfogott ebben a módszerben?

Talán meglepő lehet, de én egyébként egy két lábbal a földön járó ember vagyok és éppen azzal nyert meg magának a védikus térrendezés több ezer éves tudománya, mert a számomra legracionálisabban hozza harmóniába az elemeket és a minket körülölelő energiákat. Hiszen a Földet irányító törvények és szabályok megkérdőjelezhetetlenek: a mágnesesség, a víz minősége vagy a föld ereje. Ezek pedig nem misztikus és ismeretlen dolgok, hanem nagyon is az életünk részei.

Hogyan tudsz segíteni a hozzád fordulóknak ilyen szemmel megnézni leendő otthonukat?

A legjobb, ha már a vásárlást megelőzően átvilágítjuk a potenciális ingatlanokat és azt választjuk, ahol a legkisebb átalakítással törekedhetünk egy optimális összhangra. A Vaszati törvényeit figyelembe véve megrajzolható a ház mandalája, ez pedig nagyban segít értékelni a pillanatnyi állapotot. Az alaprajzra szerkesztett mandalával szemmel láthatóvá válnak az ingatlan atmoszféráját befolyásoló égtájak, hogy északhoz képest a helyiségek mely irányba néznek, valamint a csakrapontok – azaz rengeteg választ kapunk akár egészségügyi, párkapcsolati vagy életúttal kapcsolatos kérdésekre! Így pedig világossá válik, mi a teendő: hogy szükséges akár falakat mozgatni, vagy elég a megfelelő színek, funkciók, tárgyak kiválasztásával előcsalogatni az otthonunk legjobb arcát.

Forrás: rozsakonkoly.hu

Ezek szerint lehetséges, hogy Te kék színt javasolsz a nappaliba, míg én a sárgát szeretem? Vagy egy számomra kedves tárgy rossz hatással lehet rám? Hogyan fésülhető össze ez a fajta szemlélet a klasszikus lakberendezéssel?

Nem az a cél, hogy a lakók lelkét eltüntessük az otthonból. Az otthon egy tükör és akkor fogjuk a magunkának érezni, ha a saját tükörképünket látjuk, akár az említett kedvenc tárgyunkban. Ez soha nincs ránk rossz hatással, azonban a tárgy minőségétől, elemétől, múlthoz vagy jelenhez való kötődésétől függ, hogy hol találjuk meg számára azt az ideális helyet, ahol aktivizálódhat a tőle várt lelki támogatás. Az én feladatom csupán annyi, hogy segítsek megtalálni ezt a helyet és rávilágítsak, hogyan lehet javítani a helyzeten, majd ezeket a szabályokat mindenki magára formálja. Aki tényleg változtatni szeretne, az önként fogja meghozni ezeket a döntéseket, a saját belső motivációjától vezérelve.

Látom, hogy nagyon sokrétű és összetett feladat egy otthon valódi „személyre szabása”. De vannak olyan általános érvényű tippek, melyeket kis átrendezéssel, esetleg minimális anyagi ráfordítással bárki könnyedén beépíthet az otthonába?

Izgalmas kérdés, hiszen mandala nélkül picit pontatlan lehet az otthon behatárolása, de mondok pár nagyon fontos alapszabályt:

  • Az otthonunk északi területe olyan, mint egy nő a családban: törődik, gondoskodik, irányt mutat. Ezért fontos, hogy egy otthon északi területe tiszta legyen, tágas, ablakos, és itt a víz és a vízre utaló tárgyak kapjanak helyet.
  • Kelet a férfi energia égtája és mint ilyen, az otthon melegét, stabilitását adja. Tökéletes helyen vannak itt a jövőbeli terveink, vágyott céljaink, oltárunk, gyertyák gyújtására alkalmas pont a házban.
  • A kettő között található északkelet. Itt az otthon legértékesebb területe, a férfi és nő találkozása, a gondolatok teremtő pontja, a szer-elem területe. Bánjunk vele tisztelettel és tartsuk tisztán, ne legyen itt raktár, szűk és sötét területek.

Ezek csupán apró részletek a nagy egészből, finom energetikai hangolások, melyek nyomai több év után lesznek kézzel foghatóak. Azonban a mindennapokban szerintem már az is sokat jelent, ha egyszerűen szeretettel érünk haza, üdvözöljük a lakást, tiszteletünket fejezzük ki egy-egy virággal, füstölővel vagy gyertyával és hálát adunk a helyért, melyet otthonunknak nevezhetünk!

Kiemelt kép: rozsakonkoly.hu

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel