Barion Pixel Meglepő, de létezik egy 13. csillagjegy is, az Ophiuchus: ekkor születtek – Coloré

Meglepő, de létezik egy 13. csillagjegy is, az Ophiuchus: ekkor születtek

2023. 10. 17.

A kígyótartó, mint csillagjegy már csak csillagképként van jelen az égbolton, pedig korábban egyetértettek az asztrológusok a létezésében.

A legújabb csillagjegy a Skorpió és a Nyilas jegyek alá tartozik, és azt mondják, hogy azok az egyének, akik november 30. és december 17. között fogantak, az Ophiuchus csillag alá esnek, és Ophiuchus-tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Kígyótartó csillagjegy egy valaha élt személyre vezethető vissza, akit az egyiptomiak Imhotepnek hívtak, a görögök pedig Aiszklépioszként ismerték. A mondák szerint legyőzött egy kígyót és a mérge által szert tett a gyógyítás erejére, sőt, képes volt a halottakat is feltámasztani.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A Kígyótartó csillagjegyűek utálják az elnyomó elveket és a bezártságot, szeretik a teret és a lehetőségeket. Új utakat keresnek, vizsgálódóak, hogy kielégítsék érdeklődésüket.

Az ophiuchusok szeretik túlszárnyalni az elvárásokat, bármit is vállaljanak, a legjobbnak kell lenniük benne. Ezért nagyon nyitottak és előszeretettel fejezik ki feltételezéseiket.

Szeretik az emberi társaságot, de csak míg meríteni tudnak belőle, tudást vagy szórakozást. Ez igaz a társas kapcsolataikra is, épp ezért nem kimondottan monogámok. Sokszor a “lelkükkel gondolkodnak” , ösztönösek és tele vannak intuíciókkal.

Humoruk gúnyos, és képesek marni, mint a kígyó, remek a nyelvérzékük, jól bánnak a szavakkal, de emiatt “ölni” is tudnak velük.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Jól kijönnek a Halakkal és a Nyilasokkal, de sok konfliktusuk lehet a Bikával, a Szűzzel és Oroszlánnal.

A csillagjegy szülöttei a változó dolgokat szeretik, nem bírják a rutint, a monotóniát, ezért olyan munkát kell választaniuk, ami sokrétű, amiben van újdonság, felfedezés, kutatás, fantázia. Így jól helytállhatnak például színészként, de oktatóként, menedzserként vagy kutatóként is.

Borítókép forrása: Unsplash