Barion Pixel Összeérő combok? 4 tipp, hogy hogyan kezeld! – Coloré

Összeérő combok? 4 tipp, hogy hogyan kezeld!

2022. 04. 23.

Lassan jön a tavasz, és vele együtt a lengébb ruhák, szoknyák időszaka. Sokaknak megkeserítik ezt az időszakot az összeérő combok, de szerencsére van megoldás, hogy az ilyen problémával küzdők is élvezni tudják a jó időt!

Az összeérő combokkal nem csak a túlsúlyosak küzdenek: a probléma annak függvénye, hogy a szervezet hol raktározza a zsírt. Sok esetben a sportolók is szembesülnek ezzel a kellemetlen helyzettel, hiszen esetükben a vastag izomzat okozza a nehézségeket. Egy meleg tavaszi vagy nyári napon már-már elviselhetetlen fájdalmat tud okozni, ha összedörzsölődnek a combok, de szerencsére van néhány praktika, amivel megszüntethetjük kínjainkat.

1. Az örök klasszikus

Harisnya, a jó öreg! Nagyon fontos, hogy jó anyagból legyen, hiszen akár a tavaszi időben is túlontúl bele lehet izzadni, nem is beszélve a forró nyarakról! Természetesen minél vastagabb, annál jobban véd az összeérő combok ellen, ám nyáron ez nem járható út. Ilyenkor érdemes kipróbálni a combfix felső, csipkés részét, és arra a helyre húzni, ahol összesúrlódnak a combok.

Az összeérő combok ellen a diéta és a torna is hatásos lehet, ám nem hoz azonnal eredményt
Az összeérő combok ellen a diéta és a torna is hatásos lehet, ám nem hoz azonnali eredményt / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

2. Száras fehérnemű

Ugyan nem kifejezetten a szexi darabokhoz tartozik, mégis az egyik legjobb megoldás a száras fehérnemű. Sokkal jobban néz ki, mint a szintén használható rövid cicanadrág, hiszen ennek az alján is lehet csipke. Anyaga jellemzően strapabíró, de ajánlott pamut fehérneműt húzni alá. Általában az ilyen fehérneműk alja úgy van kialakítva, hogy megmaradjon a combon, és ne pöndörödjön fel használat közben.

3. Hintőporral az összeérő combok ellen!

Mivel az összeérő combok beizzadnak, az elsődleges cél, hogy megszabaduljunk a nedvességtől. Erre kiváló megoldás a hintőpor, de ügyeljünk rá, hogy ne használjunk belőle annyira sokat, hogy fehér por kísérje a lépteinket. Nem ajánlatos kivárni a tényleges izzadást: indulás előtt már kenjünk be finoman a combunkat, és ha van rá mód, napközben is tegyünk róla, hogy védje bőrünket a kidörzsölődéstől.

Dezodor a combokra
Jó minőségű dezodorból a combunkra is kenhetünk! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

4. Dezodor

Ugyancsak az izzadás csillapítására szolgál a dezodor. Ugyan nem erre a területre szánták, mégis kiválóan működik! Természetesen nem mind használható, a spray formátumú komoly károkat is okozhat, ha a hüvely környékére kerül fújás közben. Érdemes tehát kenhető dezodort választani, és abból is olyat, ami természetes anyagokból készül, így nem okozhat gondokat a területen. Reggel, indulás előtt kenjük be combunk belsejét, várjuk meg, míg megszárad, és már indulhatunk is utunkra! Akárcsak a hintőpor esetében, nap közben is ajánlatos átkenni, ha van rá lehetőség, hogy végig tudjunk csinálni egy rohangálós napot.