Barion Pixel Magyar illusztrátor testpozitív képein ámul a világ – Coloré

Magyar illusztrátor testpozitív képein ámul a világ

2021. 03. 23.

Inspiráló és bátorító képeivel világhírű lett az egykori blogger.

A 32 éves Molnár Lainey missziója a nők bátorítása, és a „You Do You”, azaz legyél önmagad, szeresd önmagad, csináld ahogy szeretnéd üzenet terjesztése. A magyar grafikus a néhány hónap alatt közel félmillió követősre dagasztott Instagram oldalán osztja meg rendszeresen rajzait, amelyekben kendőzetlen őszinteséggel mondja meg a modern világról véleményét, nőket bátorít az önelfogadásra, és a nők társadalomban betöltött szerepét igyekszik reflektorfénybe helyezni.

A humoros, néha provokatív, és mindig figyelemfelkeltő grafikáira Törökországtól a Távol-Keletig és az Egyesült Államokig világszerte felfigyeltek, Lainey pedig folyamatosan terjeszti annak üzenetét, hogy a nőknek fontos kiállni magukért, és arra ösztönzi követőit, hogy tudjanak róla, a nyomás, ami a nőkre nehezedik egyrészt kívülről, másrészt belülről is jön. Szerinte nagyon nehéz az elvárások és a saját démonaink között navigálni, folyamatosan jó formában lenni, egyszerre erősnek, de gyengének is maradni, elfogadni saját hibáinkat, és megfelelni a környezetünknek is.

lainey molnar
Kép forrása: Instagram/lainey.molnar

A digitális stratégaként dolgozó Lainey korábban bloggerként vált ismertté, két könyvet is írt fiatal nőket célozva, és gyerekkora óta rajzol. A lezárások első hulláma alatt döntött úgy, hogy ismét elkezdi megmutatni rajzait a világnak, először magáról készített egy avatart, majd képregény stílusú illusztráció formájában mutatta meg a világnak gondolatait. Egyre többen értették meg a rajzait, és értenek egyet azzal, hogy nem egyszerű nőként megfelelni a társadalmi nyomásnak.

magyar illusztrator
Kép forrása: Instagram/lainey.molnar

Humora és az általa boncolgatott témák rengeteg külföldi oldalra repítették munkáit és üzenetét. Sőt, egyre több követőjének erőt is ad ezekkel a képekkel és a hozzá írt bátorító történetekkel, kommentárokkal.

molnár lainey
Kép forrása: Instagram/lainey.molnar

Ha egyetértesz azzal, hogy 2021-ben a nőknek sokkal nagyobb szabadság járna, ideje lenne jobban odafigyelni, mennyi abúzus éri nap mint nap őket, fontos lenne, ha befejezné a világ a nők tárgyiasítását és sokkal kevesebb nyomasztó elvárást támasztanának feléjük, ha nem bírálnák őket az öltözködésük vagy kinézetük miatt, illetve, jó lenne, ha nem akarna túl sok ember beleszólni a döntéseikbe, akkor érdemes lesz követned Lainey rendszeresen frissülő feedjét.

lainey molnár
Kép forrása: Instagram/lainey.molnar
Borítókép forrása: Instagram/lainey.molnar
/egeszseg/test-es-lelek/magyar-illusztrator-testpozitiv-kepein-amul-a-vilag/