Barion Pixel Fejfájást hoz a lehűlés – Coloré

Fejfájást hoz a lehűlés

2022. 07. 30.

A hőmérő ellenőrzése nélkül is érezhetjük a lehűlést, ami hétvégére érkezett, nem is beszélve a várva-várt esőről. Ugyan a lehűlés nem tart sokáig, mégis sokakat megviselhet ez a két nap.

A lehűlés országszerte érzékelhető, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. A 35-36 fokot felváltotta a 23-24, és ez sokakat megviselhet. A frontra érzékenyek napjait kellemetlen tünetek kísérhetik, így sokan panaszkodhatnak fejfájásra, izomgörcsökre és hasi panaszokra. Előfordulhat, hogy ugyan ezek a tünetek nem jellennek meg, de egésznapos, megmagyarázhatatlan eredetű feszültség lesz úrrá az emberen.

Aki vérnyomásproblémákkal küzd, fokozottan figyeljen magára, illetve a kismamák is kerüljék a megterhelő feladatok elvégzését!

A frontra érzékenyek mindennapjait megnehezíti a lehűlés
A frontra érzékenyek mindennapjait megnehezíti a lehűlés / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Folytatódik a lehűlés?

A Süssfelnap időjárás előrejelző oldal adatai szerint ugyan vasárnap elvonul hidegfront, a szél marad, és a hőmérséklet sem kúszik vissza rögtön, így hétfőn még sem várhatunk 30 foknál többet. A hét további felében is lassan megy feljebb a hőmérő higanyszála: pénteken ugyan elérheti a 35 fokot, de jövő hétvégére újabb lehűléssel számolhatunk.