A padlizsán nem mindenki kedvence, pedig jól elkészítve nagyon finom, akár még wrapba tekerve is, ami tökéletes a strandra!
A padlizsános wrap több finom zöldséget foglal magában, de ahogy nevéből sejthető, a padlizsán íze járja át a legjobban a tekercset. Rendkívül megosztó zöldség, pedig nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre! Kiválóan szabályozza a vércukorszintünket, leviszi a koleszterinszintet, és a vérnyomást is a megfelelő intervallumban tartja. Segít karbantartani a memóriát, és mivel alacsony a kalóriatartalma, tökéletes élelmiszer a diéta idején. Rostban gazdag, ezért székrekedés esetén is tökéletes társunk a bajban, és mivel kiválóan megy a húsfélékhez, vagy akár önmagában, krémként elkészítve, számos lehetőségünk a padlizsán felhasználására.
Hozzávalók (4 tekercshez):
- 4 tortilla
- 1 padlizsán (kb. 30-35 dkg)
- olívaolaj
- só
- provance-i fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- bébi spenótlevelek
- friss bazsalikomlevél
- paradicsom
A szószhoz:
- 250 ml sűrű tejföl
- 1-2 teáskanál chiliszósz
- só
Így készül a padlizsános wrap:
A főszerepben lévő zöldséget megmosom, a végeit levágom, majd nagyjából 1×1 centis kockákra vágom. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat, és rádobom a padlizsánkockákat. Sóval és a provance-i fűszerkeverékkel ízesítem, majd ha már majdnem puha, hozzádobom a zúzott fokhagymát is. Azért csak a végén teszem ezt, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Ha elkészült, elzárom a lángot, és elkészítem a tekercs többi részét!
A tejfölt kikeverem a chiliszósszal és a sóval, majd vékonyan átkenem vele a lapokat. Minden wrap közepére teszek a friss, megmosott, lecsepegtetett spenótlevélből, majd mehet rá egy-egy bazsalikomlevél, majd a sült padlizsán és a felszeletelt paradicsom.
A tetejére még teszek szószból, feltekerem és rögtön fogyasztom!
Nyitókép forrása: Hadarik Rita