Mit főzöl hétvégén? A Coloré konyháján mézes-mustáros csirke készül!

Általában komoly fejtörést vesz igénybe a hétvégi ebéd kitalálása, így ettől megkímélvén benneteket, egy olyan receptet hoztunk, ami biztosan nem fog csalódást okozni! A mézes-mustáros csirke különböző fűszerekkel, biztosan telitalálat lesz a családi asztalnál!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke- vagy pulykamell-filé
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál (dijoni) mustár
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fekete bors

Így készül a mézes-mustáros csirke:

A melleket egy centis kockákra vágom. A mézet és a mustárt jól elkeverem, és alaposan beledörzsölöm a húsba. A hagymaféléket megtisztítom, a vöröshagymát apróra kockázom. Egy szélesebb serpenyőben felolvasztom a vajat, beleteszem a hagymát, és 2-3 percig fonnyasztom a vajon.

Mehetnek bele a bepácolt húskockák és a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdek is, majd sózom, borsozom. Picit pirítom a húsokat, egy kevés vízzel felöntöm, és fedő alatt alacsony lángon hagyom puhára főni. (Ha picit szaftosabban szeretem, egy kis tejszínt a vége felé hozzá lehet önteni, és ezzel rottyantani egyet rajta).

Ha elkészült, rizzsel tálalom, de a Keveremkavarom-nak jobb ötlete van! 40 dkg készen kapható salátakeverékből roppanós, kalóriaszegény finomságot készít hozzá. Ehhez 3 kiskanál balzsamecetet elkeverünk egy kevés sóval és borssal, majd amikor a só feloldódott benne, apránként hozzácsurgatunk kilenc kiskanál olívaolajat (vagy valami finom, ízesített olajat). Összeforgatjuk a salátakeverékkel, és rákanalazzuk a forró, mézes csirkét. Ezzel a módszerrel akár diétás, irodai ebédünk is lehet!

Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke – salátával egy finom diétás ebéd is lehet/Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!