Krémes avokádós burgonyasaláta: a klasszikus változatnál is finomabb

Ez a krémes avokádós burgonyasaláta köretként, de önmagában is laktató. Szerintünk ez lesz az új kedvenced.

Ebben a receptben az avokádó egyesül a friss kaporral, a zöldhagymával és citromlével pikáns, krémes öntetet alkotva a sült krumplihoz és spárgához. Ígérjük, hogy soha többé nem nézel ugyanúgy a burgonyasalátára! A hagyományos salátákban főtt krumpli van, ellenben ez ropogós, pürémentes állagú, amitől a saláta fantasztikus lesz. Próbáld ki te magad is, és érezni fogod a különbséget!

Krémes avokádós burgonyasaláta

Hozzávalók 3 adag krémes avokádós burgonyasalátához:

  • 675-900 g sárga burgonya 1 cm-es kockákra vágva
  • 3 kk. (15 ml) extra szűz olívaolaj
  • 1/2 kk (2 ml) finomra őrölt tengeri só
  • 1/4 kk. (1 ml) frissen őrölt fekete bors
  • 1 csomag spárga a fás részektől megszabadítva és 2,5 cm-es szeletekre vágva
  • 1/2 csésze (125 ml) zöldhagyma felaprítva

A krémes avokádós burgonyasaláta öntetéhez:

  • 1/2 csésze (125 ml) avokádó
  • 2 ek. (30 ml) finomra vágott, friss kapor
  • 4 kk. (20 ml) frissen facsart citromlé
  • 1 zöldhagyma nagyobb darabokra vágva
  • 1/4 kk. (1 ml) vagy ízlés szerinti mennyiségű finomra őrölt tengeri só, plusz egy kevés a tálaláshoz
  • frissen őrölt fekete bors
Krémes Avokádós Burgonyasaláta
A krémes avokádós burgonyasaláta önmagában és köretként is nagyszerű, laktató fogás (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Bélelj ki két tepsit sütőpapírral.
  2. Tedd a krumpliszeleteket az előkészített tepsibe egyenletes rétegben, és locsol rájuk 1 1/2 kávéskanál (7 ml) olívaolajat. Sózd ls borsozd. Tedd a spárgákat a második tepsire, és locsold meg a maradék 1 1/2 kávéskanál (7 ml) olívaolajjal. Szórd rá a maradék sót és borsot.
  3. Süsd a krumplikat 15 percig, fordítsd meg őket, és süsd további 15-20 percig, amíg aranybarnák és puhák lesznek. Az utolsó 15 percben tedd a spárgákat is a sütőbe, és süsd őket puhára 9-12 perc alatt. Tedd a megsült burgonyákat és spárgát egy nagy tálba, majd keverd hozzájuk a zöldhagymát.
  4. Készítsd el az öntetet: egy kis aprítógépben dolgozd simára az avokádót, a kaprot, a citromlevet, a zöldhagymát, ízlés szerint sót és borsot 60 ml vízzel.
Krémes Avokádós Burgonyasaláta
A krémes avokádós burgonyasaláta után sosem nézel már ugyanúgy a burgonyasalátára (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Gazdag krémlevesek sok-sok zöldséggel: nem is kell utánuk második fogás

Levest készíteni és enni is egyike a legkellemesebb dolgoknak. Rengetegféle recept létezik, s még ezeket is kedvünk szerint variálhatjuk. A tűzforrón vagy jéghidegen fogyasztható, krémes vagy darabos állagú, gazdag vagy finoman könnyű levesek között biztosan találunk kedvünkre valót, vagy az alkalomhoz illőt. Cikkünkben három ínycsiklandó krémleves receptjét olvashatod.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!