Barion Pixel Készíts fehércsoki-likőrt karácsonyra! – Akár ajándékba is adhatod! (Videóval!) – Coloré

Készíts fehércsoki-likőrt karácsonyra! – Akár ajándékba is adhatod! (Videóval!)

2023. 12. 03.

A fehércsoki-likőr elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és garantáltan mindenki örül a végeredménynek – az is, aki a fa alatt találja meg!

A fehércsoki-likőr igazi különlegesség, és nincs szükség különösebb konyhai gyakorlatra ahhoz, hogy elkészítsük! Titka a jó minőségű csokoládéban rejlik, így ezen nem érdemes spórolni, annál is inkább, mert ha nem szánunk időt és pénzt arra, hogy megtaláljuk a legjobbat, nem is érdemes hozzákezdeni. Ha azonban elkészítjük, garantáltan mennyei finomságot kapunk, amit nemcsak mi szürcsölgethetünk az ünnepi készülődés alatt, hanem ajándékba is adhatunk!

Hozzávalók:

  • 2 tábla fehércsokoládé (nagyjából 30 dkg)
  • fél rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • egy csipet só
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl fehér rum

Így készül a mennyei fehércsoki-likőr:

Elsőként vízgőz felett felolvasztom a csokoládét. Rendkívül fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk, mert csak ez fog folyékonnyá olvadni! Ha rossz a csoki minősége, egy tömény masszát fogunk kapni, ami a likőrkészítés esetében használhatatlan!

Ha a csokoládé nagyjából felolvadt, belekerülhet a fahéj és a szegfűszeg is, majd a vanília. Ez lehet aroma vagy mag is, attól függően, hogy mi áll rendelkezésre. Ha magot használunk, ne vigyük túlzásba, elég egy vaníliarúd kikapart magja! Végül egy csipet sóval ízesítem a kezdeti stádiumban lévő likőrömet, és mehet bele a tejszín! Érdemes szobahőmérsékletűt használni, de ha hűtőből vesszük ki, csak fokozatosan, folyamatosan kevergetve adjuk a csokoládéhoz!

Folyamatosan kevergetem addig, amíg kellemesen folyékony krémet nem kapok. Ekkor mehet bele a rum, amit elkeverek a likőrben. Egy sűrű szövésű szűrőn átöntöm a kész likőrt, és szép üvegbe vagy üvegekbe töltöm.

Hagyom kihűlni, hűtőbe teszem, néha felrázom, és ügyelek arra, hogy maradjon belőle karácsonyra is!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea