Barion Pixel Hűtsd le magad! Itt a görög gyümölcsleves! – Coloré

Hűtsd le magad! Itt a görög gyümölcsleves!

2022. 06. 22.

A gyümölcsleves a nyár egyik alaplevese: a hideg gyümölcsök egy krémes levesben felérnek egy frissítő fagylalttal. Ez a verzió minden ízében gyümölcsös!

A gyümölcsleves készülhet egy-egy gyümölcsfajtából és vegyesen is. Jellemzően a cseresznye, a meggy és a barack a népszerűek, de isteni levest lehet készíteni eperből és málnából is. Ebben a verzióban többek közt a bogyós gyümölcsök képviselői is felvonulnak, amit narancs és egyéb finomságok levével teszünk igazán feledhetetlenné!

Hozzávalók:

  • 10-10 dkg málna, piros-és feketeribiszke, szeder, őszibarack, szőlő, körte és alma
  • 3 dl 100%-os narancslé
  • 6 dl egyéb gyümölcslé (alma, barack, ribiszke)
  • 3 dl zsíros tejszín

Így készül a görög gyümölcsleves

A gyümölcsöket megmosom és megtisztítom: a fürtösökről leszedem a bogyókat, a szárakat eltávolítom, ha kell, hámozok, és kiemelem a magokat. A nagyobb darabokat nagyjából a málnával egyező nagyságúra vágom.

A gyümölcsök felét összeturmixolom a kétféle gyümölcslével és a tejszínnel. Az elegyet sűrű szövésű szűrön öntöm át, majd a kapott lébe öntöm a megtartott gyümölcsöket. Letakarom és egy napra hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

A Mesterszakácstól a tálalásra is kapunk tippet: a tetejére fújjunk egy kis tejszínhabot, amit citromfűbóbitával vagy mentalevéllel díszíthetünk, de jól megy hozzá a pirított mandulaforgács is.

Többféle gyümölcsből is készülhet a gyümölcsleves
Többféle gyümölcsből is készülhet a gyümölcsleves / Kép forrása: Mesterszakács

Szereted a gyümölcsből készült leveseket?

Ugyan ezt a narancslevest a karácsonyi időszakra ajánlottuk, nyáron is megállja a helyét, hiszen hűtve is fogyasztható, és még levesbetét is tartozik hozzá, méghozzá tojáshab formájában!