A nyár a diéta ideje! Nemcsak azért, mert ilyenkor erősebb a motiváció, hogy jól nézzünk ki, hanem mert a melegben az étvágyunk sem akkora, mint az év többi szakában. Ilyenkor könnyedén kiválthatunk egy étkezést ezzel a frissítő gyümölcssalátával.
A gyümölcssaláta számos lehetőséget hordoz magában. Rengeteg gyümölcs párosítható, hiszen édességük és fanyarságuk kiválóan kiegészíti egymást. A kérdés csak az, hogy éppen minek van idénye, mi kapható a piacon.
Hozzávalók:
- 2 körte
- 2 alma
- 1 fürt szőlő
- 1 citrom
- 1 evőkanál méz
- 2 banán
Így készül ez az üdítő gyümölcssaláta:
Elkészítése nem nehéz, és pillanatok alatt meg is vagyok vele! Az almát és a körtét megmosom, alaposan leitatom róluk a vizet. Ha ízlésem úgy kívánja, lehúzom a héjukat, de ez kihagyható. Felkockázás után egy nagyobb tálba vágom őket. A vágással sietek, és amint lehet, citromlével locsolom meg a gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg.
Hozzáadom a fürttől megfosztott szőlőszemeket, és alaposan elkeverem a tál tartalmát. A banánt csak tálaláskor vágom hozzá, mert sajnos a citromlé ellenére is hamar bebarnul.
Végül mézzel ízesítem, de a Mesterszakács szerint a porcukor is kiváló hozzá, ám ha igazán egészségesen szeretnénk elkészíteni, önmagában is fogyaszthatjuk.
Szereted a gyümölcsös salátákat?
Ez az almás csirkesaláta már táplálóbb, ennek értelmében tovább is tart, míg elkészül. Rendkívül sok íz találkozik: a csirkehúson túl a majonéz, az alma a saláta, a mustár – csak hogy a legjobbakat említsük. Itt megtaláljátok ennek a laktató finomságnak a receptjét.