Barion Pixel Sült mozzarellás saláta gránátalmával – Ezt készítsd el, ha fogyókúrázol (VIDEÓ!) – Coloré

Sült mozzarellás saláta gránátalmával – Ezt készítsd el, ha fogyókúrázol (VIDEÓ!)

2022. 01. 07.

Ezzel a salátával kevésbé lesz szenvedős a diéta, mert amellett, hogy meglepően laktató, rendkívül ízletes is, ami leginkább a mozzarella és a gránátalma együttesének köszönhető.

Hozzávalók:

  • 2 csomag mozzarella (250 gramm)
  • egy csapott evőkanál liszt
  • fűszerkeverék (lehet próbálgatni, jól megy hozzá a flekken, fajitas vagy akár a sült csirkéhez való is)
  • 2 evőkanál olaj
  • 150 gramm jégsaláta
  • 1 érett gránátalma
  • 1 dl joghurt
Mozzarellás saláta gránátalmával
Amellett, hogy meglepően laktató, rendkívül ízletes is / Fotó: Karsa Tímea

Elkészítés:

Érdemes a salátával kezdeni, mert a sajt pillanatok alatt készen van, és tényleg csak melegen jó.

A jégsalátát csíkokra vágom (vagy eleve szeletelve veszem) és összekeverem a csipet sóval ízesített joghurttal. Meghámozom, majd bogyóira szedem a gránátalmát. Ez a legidőigényesebb része a saláta készítésének. Ha megvan, a bogyók egyik felét a salátához keverem, a másikat pedig majd a későbbiekben rászórom a kész ételre.

A mozzarellákat élükre állítom, és félbevágom. Vastag lesz, de így a jó! Egy grillező serpenyőn (vagy ennek híján egy simán) eloszlatom az olajat. Míg melegszik, a mozzarellákat belemártom a lisztbe, hogy jó kis kéreg legyen rajtuk, majd ha elég forró az olaj, beleteszem őket, és ízlés szerint megszórom a tetejüket a fűszersóval. Nem kell sokáig sütni, fél percet maximum, ezután megfordítom a sajtokat, a másik oldalukat is megszórom fűszersóval, majd fél perc sütés után, ha kellemesen megsültek, az előre kiadagolt salátára helyezem és rögtön fogyasztom.

Tipp:
A salátába lehet tenni lilahagymát, újhagymát, és paradicsomot is, de ezek nélkül is tökéletes.