A krémlevesekkel hibázni nem lehet: melegek, laktatóak és táplálóak is. Ezzel chilis kukoricakrémlevessel sem lesz ez máshogy!
A chilis kukoricakrémlevesben minden van, amit egy krémlevesbe szeretnénk, sőt, még annál is több! Rendkívül dús finomságról van szó, amiről a nevében szereplő kukorica mellett a krumpli, az avokádó és a lilahagyma gondoskodik. Pikáns ízvilágból sincs benne hiány, amit a limelének, a chilinek és a fokhagymának köszönhetünk!
Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ez a sok-sok zöldség mennyi vitamint tartalmaz! A hagymafélék és a lime leve garantáltan gondoskodik a megfelelő C-vitamin bevitelről, amire a téli időszakban különösképp szükségünk van!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 150 gramm meghámozott burgonya
- 1 doboz kukoricakonzerv
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- friss chilipaprika (ízlés szerint)
- 500 ml víz
- 100 ml tejszín
- 1 érett avokádó
- 30 gramm lilahagyma
- fél lime leve
Így készül a laktató chilis kukoricakrémleves:
Elsőként a kukoricakonzervből kiveszek egy nagyobb evőkanálnyi kukoricát, ami a majdani levesbe kerül. A krumplikat megpucolom, felkockázom, a fokhagymát pedig kisebb szeletekre vágom. Egy közepes méretű lábasban felhevítem az olívaolajat, rádobom a burgonyát, kicsit hevítem. Mehet hozzá a fokhagyma is, majd ha elkezd illatozni, beleöntöm a maradék kukoricát és a vizet. Fedő alatt főzni kezdem, és ha a krumpli megpuhul sózom, és hozzáadom a tejszínt. Amint ezzel megvagyok, a levest összeturmixolom.
Ha elkészül a levesem, a lilahagymát apróra vágom, összekeverem a félretett kukoricával, megszórom a finomra vágott chilivel, majd utolsóként az avokádót vágom fel és keverem bele. A lime levével meglocsolom, amitől az avokádó megtartja a színét, és rendkívül finom ízt is kap.
Tálalásnál a levesbe szedek az avokádós-kukoricás keverékből, és jóízűen elfogyasztom.
Nyitókép forrása: Hadarik Rita