A jegeskávé kettő az egyben jelenség, hiszen amellett, hogy hűsít, ugyanúgy felébreszt, mint forrón gőzölgő társa.
A jegeskávé igazi Jolly Joker. Ugyanúgy több ízesítésben elkészíthető, mint a hagyományos, mégis kellemesen lehűt a nyári melegben.
5 jegeskávé
Válogatásunk között szerepelnek egyszerű és különlegesebb receptek is, ám mindegyik előnye, hogy otthon is elkészíthetőek.
Alaprecept
Az alaprecept rendkívül egyszerű, és úgy variálhatjuk, ahogyan akarjuk. Frissen főtt kávéból a legjobb, de instant verzióban is elkészíthető, amivel nyerünk néhány percet, ha gyorsan van szükségünk a hideg nyújtotta megkönnyebbülésre.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál meleg víz
- 2 teáskanál instant kávépor
- 1 teáskanál cukor
- jég (igény szerint)
- 1,7 dl hideg tej
Elkészítés:
A kávéport csomómentesre keverem a meleg vízzel, és a cukrot is belekeverem. Az is megoldás lehet, hogy kis üvegbe teszem őket, és addig rázom, míg habos nem lesz a keverék. Jéggel teli pohárba öntöm, hozzáadom a tejet, és fogyasztom is!
Jeges mocha
A kávé és a kakaó találkozásából rossz nem születhet, különösen, ha jég is van benne!
Hozzávalók:
- 150 ml tej
- 25 g tej- vagy étcsokoládé apróra vágva vagy reszelve
- 35 ml friss kávé
- tejszínhab
- csokoládészirup
- jég
Elkészítés:
50 ml tejet egy kisebb lábasba öntök, majd hozzáadom a csokoládét. Míg olvad, kevergetem, majd hagyom kihűlni. Egy magas poharat félig megtöltök jéggel, beleöntöm a kihűlt csokoládés tejet, majd a maradék tejet, és összekeverem. Mehet bele még egy kis jég, majd hozzá egy lefőzött eszpresszó. A tetejét tejszínhabbal és csokoládészósszal, vagy kakaóporral, fahéjjal díszítem.