Barion Pixel Tippek a sikeresebb tavaszi életmódváltáshoz – Coloré

Tippek a sikeresebb tavaszi életmódváltáshoz

2021. 03. 01.

Új évszak, új kezdetek.

életmódváltás

Ezekben a hetekben sokan szembesülünk azzal, hogy mindjárt ezerrel kitavaszodik, és még mindig sehol sem tartunk az éjévi fogadalmakkal. A karanténban még mindig rájárunk a hűtőre, kevesebb az edzés, több a munka, és kimondhatjuk, hogy az életmódváltás egyelőre sikertelen volt.

De nincs még minden veszve! Belevághatsz úgy a tavaszba, hogy március végére már stabilabban közeledsz a célod felé, ehhez viszont csak arra van szükséged, hogy néhány alapvetést betartasz.

Legyen pontos célod!

Tudd, hogy mit szeretnél és pontosan fogalmazd meg, hogy miért. Írd le, mondd ki hangosan, ragaszd ki a valahova – a lényeg, hogy gyakran eszedbe jusson. Ha látod a célt, az ahhoz vezető út is könnyebb lesz.

Ne akarj túl sokat!

Nem lehetsz egyszerre a munkában, a sportban és minden másban is topon. Fokozatosan haladj előre, lépésenként iktasd be az új dolgokat, így nem fáradsz el idő előtt

Aludj eleget!

Muszáj hagynod a testedet pihenni, anélkül nem tudsz regenerálódni, így sokkal kevésbé leszel motivált, és a tested sem bírja az edzéseket. Az alvás az életmódváltás egyik alapja.

Nem ciki a segítség!

Az interneten sok életmódváltást segítő információ van, de nem mindig interaktívak. Ha tanácsra van szükséged edzéssel, táplálkozással vagy étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban, kérd tapasztalt szakemberek segítségét, sokkal hatásosabb lesz a diétád, edzésed. Ráadásul a szakembereknek be is kell számolnod a sikereidről, ez pedig nagy löketet ad. Ha életmódváltásban gondolkozol, akkor regisztrálj például a BioTechUSA Lifestyle Programjába személyre szabott megoldásokért, ahol egy szakértők által összeállított program segít majd céljaid elérésében, legyen az fogyás, izomtömeg-növelés vagy szálkásítás. Kérdezni soha sem ciki, sokat profitálsz belőle!

Fontos a tervezés!

Elég időigyényes, de nagyon megéri. Jó, ha mindig pontosan tudod, hogy mikor mit fogsz enni és inni, így elkerülheted azokat a nem várt helyzeteket, mikor megéhezel, és valami gyorsan elérhető, nem megfelelő ételhez nyúlsz.

életmódváltás
Kép forrása: Unsplash

Hétköznapi dolgok is sokat számítanak

Néha parkolj messzebb, és gyalogolj többet, járj lépcsőn lift helyett, sétálj esténként – hidd el, ezek a kis lépések is sokat számítanak.

Nassolj is, de okosan!

A teljes lemondás helyett inkább egészséges alternatívákat keress, de ne vond meg magadtól az ízeket, amiket szeretsz.

Turbózd fel magad étrend kiegészítőkkel!

A helyes étkezés mellett érdemes étrend kiegészítőket is alkalmazni, mert néhány tápanyagot nem tudsz megfelelő mennyiségben bevinni étkezés által. Ne félj a kiegészítőktől!

Kell a pihenőnap!

A pihenés nem jutalom, hanem egy ugyanolyan feladat, mint a munka. Amikor a tested pihen, erőt gyűjt az újabb igénybevétel előtt.

A közösség ereje

Ha olyan Facebook közösségekhez csatlakozol, amelyben másokkal egy cipőben jársz, és mindenki épp életmódot vált, folyamatosan tudjátok egymást motiválni. Sokszor szakemberek is jelen vannak a csoportban, így az inspiráció és egymás motiválása mellett extra tanácsokat is kapsz.

Borítókép forrása: Unsplash

/egeszseg/mozgas/tippek-a-sikeresebb-tavaszi-eletmodvaltashoz/