Két energizáló masszázs a kiadós edzés után

2020. 11. 23.

Egy alapos átmozgató futás, egy intenzív súlyzós edzés vagy bármilyen egyéb kardió és erőnléti sport után jól esik a fáradt izmoknak a masszázs. Utóbbi nem csak a regenerációban segít, de a mikroszakadások gyógyulási idejét is fokozza, nem beszélve a lelki felfrissülésről. Kell ennél több indok a wellness kényeztetésre?

Számtalan masszázs közül választhatnak a megfáradt izmokat pihentetni vágyó sportolók, mi most azonban két kevésbé ismert masszázsformát mutatunk be, amelyek élettel töltik fel a szervezetet.

M10 massage

A csodálatos fügemasszázs

A masszázshoz használt füge a feszültségoldás és a relaxáció mellett bőrtisztító hatással is bír, ami szintén jó hír, hiszen az izzadtságtól a pórusok könnyen eltömődnek és be is gyulladnak. A fügében található pszoralensz vegyület megelőzi a pigmentációs bőrbetegségeket, és mélytisztításra is alkalmas a benne található magas rosttartalom miatt. A füge egyébként elősegíti az endorfin kiválasztódását is, így nem csak a sportpályát követő néhány órában számolhatunk vele, hanem a masszázs alatt is.

A fügében egyébként rengeteg vitamin található úgy mint: kalcium, kálium, cink, magnézium, nátrium, karotin, vas, foszfor, B2 és B6-, E-vitamin. Ezen felül rosttartalmáról sem szabad elfeledkezni, egy füge elfogyasztásával a napi rostszükséglet ötödét fedezni lehet.

A jáde masszás nyugalma

A masszázs első sorban azért kiváló választás, mint regenerációs forma, mert csökkenti a stresszt, az izomfeszültséget és az izomfájdalmat. Hatása az izomzatra, nem más, minthogy meggyorsítja annak anyagcseréjét és a bomlástermékek elszállítását. Megszünteti a fáradságérzést azáltal, hogy oxigénnel és tápanyagokkal látja el az izmot, így annak teljesítőképessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz.

Ezen kívül a jade erős gyógyhatással van a vízháztartásra, ebből kifolyóan optimalizálja a hólyag és a vese működését, ezen felül pedig kiegyenlíti a sav-bázis egyensúlyt. Mivel befolyásolja a vízháztartást, beindítja a méregtelenítés folyamatát is, ami nem csak a szervezet megtisztulásának szempontjából hasznos, hanem azok számára is, akik esetleg fogyókúráznak, mert segítségével, többet lehet fogyni. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, így azok számára is ajánlott, akiknek olykor ingadozó.

A masszázs a fent említettek mellett ötvözi magában a keleti filozófiából is jól ismert spirituális töltetet. A kényeztetést ezen fajtáját azok számára ajánlják, akik képesek nem csak a testüket, de a lelküket is regenerálásra bocsátani.

A masszázs átmelegített – nem forró – kövekkel történik, amelyek a gerinc vonalán haladnak végig. A kövek óvatos nyomkodása, serkentőleg hat a szervezetre.

A fenti két masszázst a főváros szinte bármely pontján kipróbálhatják az arra nyitottak. Ami a dolog költségvonzatát illeti, közepesen mélyre kell nyúlni a zsebben, hiszen egy-egy masszázs akár 6000 és 10 000 forint közötti összeghatáron mozoghat. Ugyanakkor megéri, mert az izomzat hálás lesz érte.

Forrás: Pixabay.com