Barion Pixel Hullámra fel! Vízisport lehetőségek a főváros környékén – Coloré

Hullámra fel! Vízisport lehetőségek a főváros környékén

2021. 06. 21.

Tökéletes idő van a vízi sportokhoz, és nem kell a Balatonnál lakni ahhoz, hogy amikor csak kedvünk támad, hódolhassunk a szenvedélyeinknek.

Ha a szabadnapjainkat a vízparton töltenénk, de nem csak napozás és fürdőzés a program, akkor kézenfekvő, hogy kipróbáljuk, vagy épp folytassunk egy-egy vízisportot. A fővárosról nem épp a vízi sportolási lehetőségek ugranak be a legtöbbünknek, azért van jó pár helyszín a környéken, ahová ellátogathatunk.

Supremium sport
Forrás: supremium.hu

SUP

Néhány éve kapták fel hazánkban a SUP-ot vagyis a stand up paddle-t, és sok településhez hasonlóan Budapesten is létrejött egyesületük. A SUP Budapest a Római-parttól induló túrákat szervez rendszeresen. Szigethalomban a SUPremium Pontban szállhatunk vízre saját stégükről, és a Ráckevei Duna-ág nyugodtsága, vadregényes környezete tökéletes helyszín ehhez a sporthoz.

Kajak, kenu

Az evezős vízisportok hallatán mindenkinek ez a kettő ugrik be, amire a legalkalmasabb természetesen csodás folyónk, a Duna. Megannyi egyesület és kölcsönző között válogathatunk, ilyen például az ELTE Vízisporttelepe, a Kolonics György Vízisport Központ Csepelen, északon a rendkívül népszerű Béke Csónakház a Római-parton. Aki pedig szervezett körülmények között evezne vagy tanulna, netán a tábor is érdekli, annak ott a Szúnyog-szigeten (Népsziget) található Budapest Evezős Egyesület Budapest Csónakháza.

Wakeboard, jetski, vízisí

Dunavarsányban a Rukkel-tavon, a budakalászi Lupa-tavon LupaWake néven, délre pedig az Omszk Wakeboard Centrumban van lehetőség wakeboardozásra, ahol kiépített pályák várják a sport szerelmeseit. Kicsit messzebb merészkedők a Velencei-tavat is kinézhetik maguknak. Aki jetskizni szeretne, annak a Gyáltól délre található Fundy-tavat, a Palms Beach Jetski Tavat ajánljuk, illetve a szintén Dunavarsányban található Jade Beach-et, ahol vízisíelni is lehet.