Barion Pixel Csodás, de nem csodamasina a Flabélos – Coloré

Csodás, de nem csodamasina a Flabélos

2023. 09. 27.

Számtalan módja van annak, hogy az egészségtudatos életmód mellett más úton is a fittség és a fiatalság megőrzésén dolgozzunk. Az egyik lehetőség a Flabélos. Már csak azt lenne jó tudni, hogy ez mire jó? Egyáltalán jó-e?

Jóléti társadalmunkban teljesen általános, hogy a lehető legkönnyebb és leggyorsabb módját szeretjük választani mindennek. A háztartási gépek, a munkában használt berendezések használatával minden könnyebb. Nem csoda, hogy a szépségiparban is megjelentek olyan eszközök, amelyek a problémák megszüntetését kívánják felgyorsítani. A Flabélos is kiváló példa erre.

Vibrációval a testformálásért, fogyásért

A Flabélos egy olyan speciális berendezés, amely általában szépségszalonokban vagy edzőtermekben kap helyet, ahol a test formálása vagy a testmozgás a cél. Olyan vibrációs eszköz, amelynek használatával viszonylag rövid idő alatt látványos eredmények érhetők el.

Működési elve

Egy padot képzelj el, amely billegő mozdulatával azt éri el, hogy elveszítsd pillanatnyilag az egyensúlyodat. Erre az agy központi idegrendszere reagál és utasításokat küld az izmoknak azért, hogy megfeszüljenek és segítségükkel a test visszanyerje egyensúlyát. A másodpercenként 10-60 izomösszehúzódás több lehet, mint az edzőteremben végrehajtott edzések esetében.

Flabélos
Önmagában a Flabélostól ne várj csodát / Kép forrása: Miljan Živković / Getty Images

Amiért érdemes lehet kipróbálni

Csupán azzal, hogy ráállsz a gépre, jelentős izommunkát végez a tested úgy, hogy az ízületeket és a szívet sem terheli meg. Maga a rezgés azonban az emésztésre, anyagcserére is jó hatással van, vagyis a fogyást segítheti. Javítja a test vér- és nyirokkeringését, a terhelhetőséget, állóképességet és természetesen hat az egyensúlyérzékre, mozgáskoordinációra is. A berendezés annak lehetőségét teremti meg, hogy minden erőfeszítés, izzasztó fizikai aktivitás nélkül mozogj. Éppen emiatt akár utcai ruhában is használni lehet a vibrációs gépet, mert még csak leizzadni sem (feltétlenül) fogsz. Használatával csökkenthető a stressz, helyét pedig átveheti a boldogsághormon. Az edzés után felélénkülés tapasztalható, bár nem mindenkire hat így. Mindenesetre ne az esti edzés részeként illeszd be a Flabélost.

Nők esetében egyéni igény lehet menstruáció ideje alatt használni. Van, akinek nagyon nem tesz jót a vibrációs hatás, másoknak azonban ezáltal is csökkenthető a görcs. Ez tehát ki kell próbálni.

Feszesíti a bőrt, segíthet a narancsbőr eltüntetésében, mérséklésében, halványodhat a cellulit és tónusosabbá teszi az izmokat.

Azt, hogy az orvosoknak mi a véleménye erről az eszközről, megtudhatod, ha ellátogatsz IDE.

Mivel kombináld a Flabélos edzést?

A vibrációs edzés után jöhet a kardiozás. A Flabélos ugyanis segít a pulzus megemelésében és a zsírégetésben is. A nyújtó gyakorlatok fokozásában is segíthet, vagyis megnövelheted az izmok rugalmasságát használatával így minimalizálva a sérülések esélyét.

A vibrációs tréninggel felkészítheted magad a sétára vagy a futásra, mert fokozod a vérkeringést és az állóképességet is. Kiválóan felkészíti az izmokat a jógára vagy a pilates tornára is. Bármelyik mozgásformát választod a Flabélos mellett, érdemes edzővel vagy orvossal konzultálni az edzésterv összeállításakor, hogy tényleg a te igényeidnek és céljaidnak feleljen meg.

Mindenki használhatja?

Azt lehet mondani, hogy mindenki használhatja, de vannak betegségek és állapotok, amikor mégsem ajánlott. Nem javasolt tehát a vibrációs padot használni terhesség ideje alatt, műtét után közvetlenül, friss törések után, trombózis esetén, daganatos betegségek esetén, ha fém implantátummal, protézissel él valaki és nem javasolt a Flabélos használata vese-, epe- és hólyagkő, valamint bármilyen sérülés, gyulladás és fertőzés esetén sem.

Humbug az egész vagy tényleg ennyire jó?

Ha csodát vársz, akkor varázslóhoz kell menned. A Flabélos vibrációs berendezés ugyanis nem az. Ha úgy szeretnéd az alakodat formálni és fogyni, hogy semmi mást nem csinálsz csak a gépre felállsz, azt felejtsd el. Nem fog jó eredményt nyújtani. Csodát várni csak abban az esetben lehet, ha az egészségtudatos életmódot követed, ennek megfelelően étkezel és mozogsz. A Flabélost pedig nem mozgásformaként alkalmazod, hanem kiegészítő, felvezető vagy levezető edzésként alkalmazod. Pusztán a vibrációra bízni a fogyást nem érdemes. Ha még mindig kételkednél a Flabélos „erejében, akkor ismerd meg orvosok véleményét erről az eszközről.

Nyitókép forrása: Miljan Živković / Getty Images