Elliptikus trénerezz otthon!

Az elliptikus tréner egy sokoldalú fitness segédeszköz, mely ötvözi a szobabicikli, a futópad és a stepper előnyeit.

elliptikus tréner
Forrás: Pexels

Ha szeretnéd a karantén alatt is formában tartani magad, vagy nem szeretsz edzőterembe járni és inkább otthon edzenél a későbbiekben is, az elliptikus tréner jó választás lehet a számodra.

Használata nagyon könnyű, emellett pedig kíméli az ízületeket is. Nem a legolcsóbb mulatság, viszont hosszútávon megtérül a beruházás, mert bármikor használhatod otthonodban – de arra figyelj, hogy elfér-e nálad a masina. Ha túl drágának bizonyul, elsőre azt ajánljuk, bérelj egyet, és próbáld ki, neked beválna-e.

elliptikus tréner
Forrás: YouTube

Több fokozata is van, melyeket az egyszerűbb változatoknál manuálisan, a bonyolultabb, fejlettebb gépeknél pedig digitálisan állíthatsz be.

A tréner méri a megtett távot, az elégetett kalóriákat, az eltelt időt, és a pulzust is. Beállíthatsz rajta programokat is, kitűzhetsz kilométer, kalóriák vagy perc alapján elérendő célokat.

Ha lehetőséged van a nappalidban felállítani, akkor tévénézés közben könnyebb a gyakorlatokat végezni, mert nem arra figyelsz, hogy éppen pedálozol. jó figyelemelterelő lehet a zenehallgatás is abban az esetben, ha fontos, hogy ne csak a szuszogásod (és a gép hangjait) hallgasd.

Mikor ajánlott?

  • Ha szeretnél kardióedzéseket végezni
  • Ha kardióznál, de az ízületeid miatt nem futhatsz
  • Ha formában akarod tartani a szíved és a tüdődet
  • Ha fogyni szeretnél
  • Ha formálnád a lábaid és a combodat, de nem baj, ha az edzésben a felsőtested is részt vesz

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!