Unod már a lattét? Tippek haladó kávérajongóknak

Ha felturbóznád a klasszikusokat, mutatunk néhány különleges változatot.

Ha már úgy érzed, unásig ismételted az espresso-cappuccino-latte szentháromságot, és kísérletezős kedvedben vagy, a kreativitásod azonban nem szárnyal épp, akkor bízd ránk magad. Már olvashatod is kedvenc receptjeinket a világ különböző tájairól!

Mexikói mokka

A mexikóiak imádják a fűszert, nem csak az ételekben, hanem az italokban is. A mexikói mokka is egy alaposan megfűszerezett ital, amihez két deci meleg tejre, egy kevés cukorszirupra, egy shot espressóra és két teáskanál édesítetlen kakaóporra, egy kevés vaníliára, fahéjra és szerecsendióra lesz szükséged, illetve egy blenderre, amivel mindent összeturmixolhatsz.

A meleg tejet, a szirupot és a fűszereket turmixold habosra, öntsd egy bögrébe, majd tedd bele az espresso shotot, és reszelj még egy kevés szerecsendiót és fahéjat a tetejére.

kávé mexikói mokka
Kép forrása: Pexels

Holland csokis kávé

Hollandiában csodás édességeket kóstolhatsz, köztük van a Schokomel is, ami egy hidegen és melegen egyaránt finom kakaós ital. Ez inspirálta a kávékülönlegességet, aminek alapjához egy hideg kakaót kell készítened, néhány jégkockával, abba mehet egy fél decis kávé, a tetejére pedig hideg tejszínhab. Desszertként is remek!

Olasz Nutellatte

A kávé és a Nutella igenis összepasszolnak, bár elsőre furcsának tűnhet. A recept nagyon egyszerű, csak egy kevés meleg tejben kell felolvasztanod egy nagy kanál mogyorókrémet, keverd fel jól, majd instant kávéport tegyél a mixbe, hogy könnyen belekeveredjen. Habosíts is tejet, hogy maga az ital krémes legyen, a kevés forró tej csak a Nutella felolvasztásához szükséges. A tejkrémmel öntsd fel a kávés, nutellás mixet, és máris fogyaszthatod. Ha még édesebben innád, mehet rá egy fél teáskanál fahéj vagy egy kevés vanília is.

Brit espresso tonik

Az angoloktól terjedt el az egyszerű, de nagyszerű ital, amit már nem csak a hipsterek fogyasztanak. Az espresso és a tonik kombóját csak simán öntsd össze, jég, tonik, majd a kávé sorrendjében, a tetejére pedig reszelj citromhéjat, illetve néhány csepp citromlevet is tehetsz bele, hogy még jobban kihozza az ízek keveredését. Frissítő és finom!

espresso tonik kávé

Marokkói fűszeres hosszúkávé

A marokkóiak nagy kávéivó nép, de nem jellemző, hogy sok tejet tesznek bele. Fűszert annál többet! Próbáld ki a feketekávét hosszan, rengeteg fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, kardamommal és ánizzsal. Ha bírod a keserűbb ízeket, akkor magában, ha nem, akkor egy kis kókusztejjel vagy egy kevés édesítővel felturbózva.

Borítókép forrása: Pexels

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!