Ötletek a munkahelyi falatozásokhoz

2021. 02. 20.

Ha már unjuk a kajarendelést, és szívesen vinnénk otthonról magunknak valami finomságot az irodába, íme néhány ötlet.

Saláták

saláta
Forrás: Unsplash

Sokunk kamrájában gyűlnek a kisebb-nagyobb befőttesüvegek. Ha éppen nem tárolunk bennük semmit, akkor ragyogóan felhasználhatjuk őket a munkahelyi ebédünk szállítására.

Bár a salátát frissen jó elkészíteni, ezekben az üvegekben a hozzávalók egymásra rétegezve pont elállnak addig, amíg az ebédszünetben ki nem bontod őket. Legyen az hagyományos görögsaláta, vagy tésztasaláta, esetleg bulgur vagy Waldorf – csak az ízlésünkön múlik.

Levesek, főzelékek

leves
Forrás: Unsplash

Az üvegcsékben levest is könnyű szállítani, mert (a legtöbb esetben) nem lötyögnek ki a táskánkba. Akár a vasárnapi húslevesről, vagy az előző este összeütött zöldséglevesről van szó, lélekmelengető és energizáló hatása lesz majd, és kicsit feltöltődünk a nap további részére.

Minipizza

mini pizza
Forrás: Pexels

Természetesen hétvégente meg tudunk enni egy egész pizzát, ha olyanunk van, ám az irodában erre nincs lehetőség (na meg csodálkoznának is a kollégák). Viszont néhány házi készítésű minipizzát minden további nélkül elfogyaszthatunk, és még a csodájára is fognak járni, hogy ezt te sütötted?

Az internet tele van egyszerű pizzatészta receptekkel, amikből 10-15 centis átmértőjű korongokat szaggathatunk, azokat paradicsom- vagy tejfölös alappal és a kedvenc feltéteinkkel megspékelve fejedelmi és gyors lakomát készíthetünk.

Felturbózott, grillezett szendvics

szendvics
Forrás: Pexels

Ki mondta, hogy a szendvics csak tízóraira vagy uzsonnára jó?

Egy-egy szelet natúr csirkemellet megsütve, salátával, zöldségekkel, akár hummusszal megspékelve, jól befűszerezve és sajttal megkoronázva a legegyszerűbb szendvicsből is teljes értékű ebéd válik.