Barion Pixel Megválasztották az év fagyiját – Coloré

Megválasztották az év fagyiját

2021. 07. 16.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete évről évre megrendezi Az év fagylaltja versenyét, idén 20 édesség került a döntőbe.

Az 1998 óta megrendezett megmérettetésen (a korábbiakhoz hasonlóan) csak természetes alap-és járulékos anyagokból készült fagyik indulhattak, amik kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők. A versenyre idén 81 nevezés érkezett az ország különböző pontjairól. A továbbjutást régiós elődöntőkkel nehezítették meg a szervezők, amikből régiónként és kategóriánként az első két helyezett juthatott tovább.

Az öttagú zsűri értékelte a fagyik ízét, az ízek harmóniáját, az étel textúráját, valamint figyelemmel kísérték a megjelenést, dekorációt is. 

A győztes Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba) Bíborka nevű kreációja, ami egy szedres, csilis csokis finomság. A július 5-én, a budapesti Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában tartott döntőben Gergő kreációja mellett második helyezést ért el Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő) balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltja, a bronzérmet Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred) édes tejfölös, Cumberland mártással készült édessége nyerte el. 

Az Ev Fagylaltja Biborka
Kép forrása: Instagram / @szeretemacsokitblog

Erdélyi Balázs, a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint a versenyzők idén az extrémebb ízeket részesítették előnyben, hiszen érthető módon szerettek volna kitűnni versenytársaik közül. 

A verseny célja nem más, mint a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagyik népszerűsítése. A nyertes édességek alkotóik cukrászdáiban kóstolhatók meg. Fagyira fel! 

Borítókép forrása: Instagram / @szeretemacsokitblog