Barion Pixel Itt kínálják a világ legjobb reggelijét – Egy magyar hotel is bekerült a top 10-be – Coloré

Itt kínálják a világ legjobb reggelijét – Egy magyar hotel is bekerült a top 10-be

2022. 02. 09.

A világ legjobb szállodai reggelijét kereste a Mornings.co.uk, amely utazók értékelései alapján állította össze toplistáját. A pálmát a londoni Park Plaza Westminster Bridge vitte el, de a melegen ajánlják a budapesti Hotel Palazzo Zichy reggelijét is, amely a ranglista előkelő hetedik helyét szerezte meg magának. Csemegézzünk kicsit, és nézzük meg, hol érdemes szállást foglalni, ha azt szeretnénk, hogy utazásunk során a reggeli is igazi élmény legyen.

Reggelizz úgy, mint egy király – javasolja a mondás, s a szállodák többsége igyekszik ezt vendégeinek lehetővé is tenni, több-kevesebb sikerrel.

A Mornings.co.uk nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megtalálja a világ legjobb szállodai reggelijét. Ehhez górcső alá vették majdnem az összes ország, valamint az USA minden államának fővárosát, pontosabban az ezekben található szállodákat, mégpedig úgy, hogy a Tripadvisorön végigböngészték a reggelire vonatkozó vendégértékeléseket. Minden esetben három kifejezésre vadásztak: azt számolták össze, hogy mely hotelek neve alatt szerepel legtöbbször a „best breakfast” (legjobb reggeli), a „great breakfast” (nagyszerű reggeli), illetve az „excellent breakfast” (kiváló reggeli) kifejezés.

Park Plaza Booking
A világ legjobb reggelije pazar kilátással, a londoni Park Plaza Westminster Bridge hotelben / Kép forrása: Booking.com

Londonban a legfinomabbak a reggelik

Noha a britek nem feltétlenül a konyhájukról híresek, úgy tűnik, reggelizni nagyon tudnak: a top 10-ből ugyanis három helyet is megszereztek maguknak. Nagy fölénnyel lett aranyérmes a Park Plaza Westminster Bridge négycsillagos hotel, amelynek reggelijéről több, mint 5300-an áradoztak a Tripadvisorön – ennyi ember pedig nem tévedhet, állapítják meg a felmérés készítői, hozzátéve, hogy ezzel a szálloda nemcsak Londonban és az Egyesült Királyságban győzedelmesekedett, hanem egyszersmind Európában és az egész világon.

Van itt minden, mi szem szájnak ingere, a péksüteményektől kezdve a főtt ételeken át az igazi olasz kávéig, és pozitívumként jegyzik meg a vendégek, hogy kérésre a tojást bármilyen változatban elkészítik.

Ha már London, akkor említést érdemel a lista hatodik helyén található Premier Inn London County Hall (kb. 3700 értékelés), valamint a nyolcadik helyezett The Tower Hotel is (kb. 3600 értékelés).

Legjobb Reggelik
A világ nyolc legjobb reggelije / Forrás: Mornings.co.uk

A Hotel Palazzo Zichy az élmezőnyben

A legjobb tízben a londoniakon még két európai hotel képviselteti magát. A képzeletbeli ezüstérmet a négycsillagos római Hotel Artemide érdemelte ki, míg a budapesti Hotel Palazzo Zichy meg sem állt az előkelő hetedik helyig. A Palotanegyedben található szálloda üvegtetős reggelizőtermében a vendégek értékelései szerint mesés svédasztalos reggelit szolgálnak fel, amelyben a felvágottak, sajttálak és meleg ételek mellett a lazac és pezsgő is alap. Az utcáról sajnos nem fogunk tudni betérni mindezt végigkóstolni, mert reggeli csak a szállóvendégeknek jár, de azoknak kiváló opció lehet, akik átutazóban vannak a fővárosban.

Legjobb Reggli Infografika
Európa legjobbjai (Az infografika a forrás linkjére kattintva nagyítható: Mornings.co.uk)

A fentieken kívül még két malajziai, két thaiföldi és egy nassaui (Bahama-szigetek) hotel egy reggelije fért be a top 10-be. Utóbbi, a Sandals Royal Bahamian a maga 3500 pozitív értékelésével egyben az USA legjobbjának is számít. Érdekesség, hogy ettől alig száz szavazattal marad el a havannai Iberostar Parque Central, még úgy is, hogy Kubában a mai napig meglehetősen szerény az ételfelhozatal, még az ötcsillagos szállodákban is.

Máshol is reggeliznénk

Kíváncsiak voltunk, hogy a fentieken túl hova lenne érdemes ellátogatni még, legalább egy reggeli erejéig. Ha kontinensek, illetve régiók szerint nézzük az eredményeket, akkor Európán kívül egyértelműen Ázsia és Óceánia a nyerő, nem véletlen, hogy négy szállodájuk is ott az élbolyban. (A Kuala Lumpur-i The Traders Hotel meg sem állt a dobogó második fokáig.)

A Közel-Keleten és Közép-Ázsiában a pozitív értékelések számai messze elmaradnak a győzteseké mögött, igaz, hogy itt nem is hemzsegnek a turisták. Legjobbnak a jeruzsálemi Harmony Hotel reggelije bizonyult, ahol annyira bőséges a kínálat, hogy a vendégek ebédet általában nem kérnek utána, sőt, vannak, akik még a vacsoráról is lemondanak.

Az értékelések alapján az utazók Afrikát sem a reggeliért szeretik, itt 100-200 szavazat a legjobbak átlaga, a mezőnyből egyedül a kairói Ramses Hilton emelkedik ki a maga 805 értékelésével.

Dél-Amerikában az argentin Fierro Hotel Buenos Aires reggelijét tartják a vendégek a legjobbnak, amit valamivel több, mint ezer pozitív szavazattal jutalmaztak.

Mielőtt elutaznánk, legtöbben órákig keresgéljük az interneten a megfelelő szállodát, és valljuk be, legtöbbször nem az értékelések, hanem a fotók alapján döntünk: azt nézzük, hogy a kiszemelt hotel mennyire szép, dizájnos vagy éppen milyen a kilátás a szobákból. De ne feledjük, hogy elsősorban nem ez fog megmaradni az emlékeinkben, sokkal inkább az, hogy mennyire volt kényelmes az ágy, és finom volt-e a reggeli…

Nyitókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix